ČT: První adventní koncert přinesl více než 1 milion korun

03.12.2013 16:45

První adventní koncert z Břevnovského kláštera, který zahájil tradiční předvánoční sbírku České televize, přinesl více než jeden milion korun. Koncert byl věnován občanskému sdružení Práh v Brně, které již čtrnáct let poskytuje pomoc dospělým lidem s duševním onemocněním. Slavnostní zahájení čtyř adventních koncertů sledovalo více než tři sta tisíc diváků.

ČT: První adventní koncert přinesl více než 1 milion korun
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Česká televize pořádá veřejnou sbírku formou adventních koncertů již přes dvacet let. Letošní zahajovací koncert přinesl do veřejné sbírky 1 162 698 korun, tedy o tři sta tisíc korun více než zahajovací koncert loňský. Vyšší byla i divácká sledovanost.

Po prvním adventním koncertu přispěli diváci do veřejné sbírky České televize  prostřednictvím DMS podle předběžných odhadů 950 tisíc korun, v telefonických rozhovorech během koncertu pak lidé přislíbili více než 200 tisíc korun. „Během koncertu bohužel došlo k technické závadě na straně společností, které pro Českou televizi zajišťují služby DMS, a tak se objevovaly v průběhu pořadu částky nižší, ale výtěžek byl nakonec, velmi potěšující,“ říká manažerka charitativních aktivit Michaela Fričová.

Na prvním adventním koncertu vystoupili například Petra Janů, Aneta Langerová, Marta Kubišová, Václav Hudeček, pěvecký sbor Martinů Voices, kapela Hradišťan a další. Nově jím provázela dvojice moderátorů Jan Potměšil a Ester Janečková. „Adventní koncerty jsou tradičním charitativním pořadem, který stojí na hodnotách, jako je solidarita, otevřenost, dobrá vůle či pomoc druhým. A filosofie Adventních koncertů zůstává stále stejná – připomínat a podporovat náboženskou tradici Vánoc, přispívat ke všeobecné solidaritě mezi lidmi snahou o konkrétní pomoc konkrétním lidem a v neposlední řadě přinášet divákům hudební zážitky, které jim očekávání Vánoc zpříjemní,“ říká Michaela Fričová a doplňuje: „Obě osobnosti, které nově pořadem provázejí, pro nás tyto kvality reprezentují a jsme přesvědčeni, že mohou nést tento charakter pořadu dál. Velký dík samozřejmě patří Janu Kačerovi, Martě Kubišové i Táně Fischerové, že dlouhou dobu stáli za posláním adventních koncertů, a věřím, že jejich myšlenku budou podporovat i nadále.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…