ČT: Společný výslech - Václav Klaus a Dominik Duka

30.12.2014 9:00

Setkání dvou významných osobností, které si mají co říct, a které mají co sdělit divákům. Společný výslech už počtvrté přináší na obrazovky České televize rozhovor pražského arcibiskupa, Dominika kardinála Duky s hostem. Letos je jím Václav Klaus. Pořad v režii Jiřího Stracha vysílá ČT2 ve čtvrtek 1. ledna 2015 v 17:15.

ČT: Společný výslech - Václav Klaus a Dominik Duka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Když brněnské studio České televize natočilo před třemi lety Společný výslech Dominika Duky s Václavem Havlem, vysílání televize veřejné služby obohatila neobvyklá talk show. V rozhovoru obou mužů ožívaly vzpomínky staré více než 30 let, kdy se jako političtí vězni setkávali ve věznici na Borech a zamýšleli se nad společenskými, lidskými a náboženskými tématy. Už tehdy se objevila myšlenka natočit další pokračování. Druhým z hostů Dominika Duky byl spisovatel Jiří Stránský, o rok později vědec, astrofyzik a popularizátor vědy Jiří Grygar.

Letošním hostem je politik, ekonom, bývalý předseda vlády a exprezident České republiky Václav Klaus. Arcibiskupský palác, ve kterém se pořad tradičně natáčí, se tak stává svědkem zajímavého rozhovoru dvou mužů, kteří se nezaměnitelným rukopisem podepsali a stále podepisují do naší historie. Do jejich rozjímání nad tím, jak na ni nahlížejí, jak vnímají společnost, její minulost i současnost se mohou diváci ČT2 zaposlouchat diváci na Nový rok v podvečer.

Reprízy pořadu uvede ČT2 v sobotu 3. ledna v 6:55 a ve středu 7. ledna 2015 po půlnoci v 02:35.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…