ČT: Švehlík bude soudit i vrahy. Odstartovalo natáčení druhé řady Života a doby soudce A. K.

06.10.2016 14:56

Seriál Život a doba soudce A. K. se dočká druhé řady. V hlavní roli soudce Adama Klose se vrátí David Švehlík. Režie nových třinácti dílů podle scénáře Zdeňka Zapletala se opět ujali Robert Sedláček, Bohdan Sláma a Radim Špaček, které nově doplní Petr Marek.

ČT: Švehlík bude soudit i vrahy. Odstartovalo natáčení druhé řady Života a doby soudce A. K.
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

Adam Klos se profesně posunul, je soudcem trestního práva u Městského soudu v Praze, a tak už nesoudí rodinné a sousedské spory, ale zločince a trestné činy. Ty jsou opět inspirovány skutečnými případy. Oproti první řadě se děj posouvá o několik let dál. Mnoho se toho změnilo a otevírá se řada nových příběhových linek. Hlavní postavy však zůstávají – soudce Adam Klos v podání Davida Švehlíka, jeho matka (Daniela Kolářová) a přítel z dětství Igor Kubiš (Marek Daniel). Do děje ale vstoupí mnoho nových postav. Tou nejvýraznější bude Klosova osmiletá dcera (Daniela Byrtusová).

„Soudní síň bude i v druhé řadě tvořit těžiště příběhů, ale přineseme daleko více exteriérů. Divák bude mít navíc možnost sledovat reálný průběh ústředního kriminálního případu a porovnat tak skutečnost s fikcí, kterou u soudu účelově používají obě strany – obhájci i žalobci,“ říká kreativní producent Jan Lekeš, v jehož tvůrčí producentské skupině seriál vzniká.

„I v druhé řadě půjde o komorní přemýšlení v soudní síni a trápení se soudce nad verdiktem,“ popisuje režisér Robert Sedláček a pokračuje: „Zajímavé je, že divák bude vždy vědět, co se stalo – co kdo udělal a jak se zločin stal. Ale postupně bude mít možnost sledovat, jak se jasný čin rozmělní v něco nejistého a jak chudák soudce bude muset složitě rozhodnout.“

„Dvojky bývají většinou slabší než jedničky. Jsou ale výjimky. Věřím, že druhá řada A. K. k nim patří. Trestní kauzy jsou dramatičtější, akčnější, stejně jako linky hlavních postav. Doufám, že každá epizoda minimálně donutí diváky zamyslet se. A jediná miska brambůrků či oříšků nezůstane při jejich sledování plná,“ slibuje scenárista Zdeněk Zapletal.

režie: Robert Sedláček, Bohdan Sláma, Radim Špaček, Petr Marek // scénář: Zdeněk Zapletal // kamera: Jan Šuster // dramaturgie: Jan Otčenášek // účinkují: David Švehlík, Daniela Kolářová, Marek Daniel, Daniela Byrtusová a další… // kreativní producent: Jan Lekeš // výkonný producent Buc-film: Jaroslav Bouček

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…