ČT: Tečkou za volebním vysíláním bude hodinový rozhovor s vítězem

24.01.2013 13:25

Česká televize uzavře předvolební vysílání před první přímou volbou prezidenta ČR posledním duelem obou finalistů, vysílaným ve čtvrtek 24. ledna ve 20 hodin. Kandidáti se utkají v režii České televize na půdě Paláce Hybernia. Moderátorem duelu je Václav Moravec, dotazy kandidátům budou klást ale také podporovatelé z opačných táborů. Kandidáti budou odpovídat ve stoje, čas jejich proslovů bude načítat časomíra.

ČT: Tečkou za volebním vysíláním bude hodinový rozhovor s vítězem
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

V sobotu 26. ledna uzavře Česká televize volební vysílání odpoledním volebním studiem na ČT24, pořadem Události a ve 20 hodin prvním velkým televizním rozhovorem s vítězem prezidentské volby. Rozhovor povede Václav Moravec. Prezidentské finále i rozhovor se zvoleným prezidentem bude Česká televize vysílat souběžně na ČT1 i ČT24.

„Z dramaturgického hlediska nabídne Prezidentské finále kombinaci nových a osvědčených prvků. Novinkou Prezidentského finále budou dotazy kandidátům pokládané podporovateli protikandidáta. Oba tábory podporovatelů budou usazené přímo na pódiu vedle obou diskutérů. Ti budou tentokráte stát u pultíků. Stejně jako při Superdebatě použijeme časomíru načítající čas proslovů kandidátů,“ vysvětluje Čestmír Franěk, dramaturg pořadu.

Prezidentské finále bude pro voliče poslední příležitostí vidět a zhodnotit finalisty před druhým kolem přímé volby prezidenta České republiky, která se uskuteční 25. a 26. ledna. Tématem Prezidentského duelu budou kromě jiného rozhodnutí, která souvisejí s prezidentskými pravomocemi, ale také například průběh prezidentských kampaní obou kandidátů.

Všechny velké Prezidentské debaty České televize, tj. Prezidentská Superdebata (10. 1.), Prezidentský duel (17. 1.) i Prezidentské finále (24. 1.), se konají za účasti veřejnosti. Publikum tvoří diváci, kteří se nejrychleji přihlásili na webu České televize na adrese www.ct24.cz/prezident, a svou účast ještě potvrdili při telefonickém rozhovoru s pracovníky České televize. Přihlašovací formulář na všechny tři debaty zprovoznila Česká televize 10. prosince 2012. Všechna divácká místa lidé zaplnili už 8. ledna 2013. Vzhledem k nebývalému diváckému zájmu byl navíc ještě na zítřejší poslední debatu prezidentských finalistů umožněn vstup stovce příznivců obou kandidátů, rovnoměrně rozložených. Diváci nesmí do sálu vnášet propagační předměty a Česká televize je před přenosem žádá, aby se zdrželi hlasitých projevů během přenosu.

Dosavadní předvolební a volební vysílání České televize přilákala rekordní počty diváků. Prezidentská superdebata se stala nejsledovanějším pořadem České televize letošního roku a sobotní volební studio ČT24 přineslo zpravodajskému kanálu nejvyšší podíl na sledovanosti v historii měření.

Přehled předvolebního vysílání České televize, avízo na prezidentské debaty, Pravidla předvolebního vysílání a Procedurální a technické podmínky vysílání najdete na webu České televize.

Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…