ČT: Večerníčkova výstava byla tahákem pro děti i dospělé

09.10.2015 18:30

Téměř sto šedesát tisíc návštěvníků, dvě samostatné expozice a čtyři měsíce plné kouzelného světa pohádek. Výstava Večerníček slaví 50 let se stala jednou z nejnavštěvovanějších výstav letošního léta. Zájem o instalaci navíc projevili až v Japonsku.

ČT: Večerníčkova výstava byla tahákem pro děti i dospělé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Na výstavu k padesátému výročí Večerníčka zavítalo v období od 30. května do 27. září 2015 celkem 158 350 dětí a dospělých. O výstavu je zájem také v dalších zemích, například na Slovensku, Polsku i v dalekém Japonsku. Zapůjčení instalace za hranice České republiky je nyní ve fázi jednání.

Výstava Večerníček slaví 50 let nabídla dvě samostatné expozice, které se lišily svým konceptem a zaměřením. Prostřednictví unikátních exponátů včetně původních loutek, scén či výtvarných návrhů se v Sovových mlýnech Musea Kampa představila proslulá česká škola animace. Příznivci interaktivních zážitků a originálních instalací pak směřovali do Valdštejnské jízdárny Národní galerie. Zde na ně čekal kouzelný svět pohádek, kterého se mohli doslova dotknout a stát se alespoň na jeden den jeho součástí. Úspěch měla například Krakonošova zahrádka, chytání rybiček v kašně na jičínském rynku či zkoušení pohádkových kostýmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…