ČT: Výzva pro všechny amatérské lyžaře. První soutěžní klání hostí od pátku Dolní Morava

21.01.2016 7:33

V pátek startuje ve skiareálu na Dolní Moravě lyžařská reality show S ČT sport na vrchol. Novinkou letošního, již šestého ročníku, bude atraktivní závod v paralelním slalomu.

ČT: Výzva pro všechny amatérské lyžaře. První soutěžní klání hostí od pátku Dolní Morava
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

Soutěžní klání, které již přilákalo na svahy přes dvanáct tisíc amatérských sjezdařů a objevilo mnoho nadějných lyžařských talentů, navštíví od ledna do března postupně osm středisek po celé republice.

„Soutěž S ČT sport na vrchol se po letní cyklistické verzi opět vrací na hory. Novinkou letošní sezóny je paralelní obří slalom, který do závodu vnáší nový, soubojový způsob lyžování. Inspirovali jsme se letní cyklistickou odnoží našeho projektu, ve které se ukázalo, že přímé srovnávání závodníků dodává soutěži nový rozměr,“ komentuje autor projektu a ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Úvodní závody šestého ročníku odstartují v pátek 22. ledna v lyžařském areálu na Dolní Moravě na sjezdovce Slamník a v sobotu a v neděli budou pokračovat na sjezdovce Kamila. Závodit se bude opět v kategoriích děti a dospělí. Nejlepší lyžaři z řad dospělých postoupí do pětidenního finálového kempu, který se uskuteční v polovině března ve Špindlerově Mlýně a kde se jim budou věnovat známé osobnosti alpského lyžování i řada odborníků.

Odborníci budou navíc po celou dobu trvání soutěže objevovat na svazích mezi dětmi do dvanácti let nové naděje českého lyžování. Ani letos nebude navíc chybět sobotní rodinný závod, v neděli pak děti poměří síly se svými vrstevníky.

Reality show, která bude mít své pevné místo na televizní obrazovce, postupně navštíví osm skiareálů po celé České republice. Do soutěže se mohou přihlásit všichni amatérští lyžaři starší dvanácti let. Mladší sjezdaři budou soutěžit ve speciální dětské kategorii Hvězdička.

Celý projekt S ČT sport na vrchol vznikl ve spolupráci se Svazem lyžařů České republiky. Podrobné informace, pravidla účasti i rozmístění závodů jsou k dispozici na webu www.sctsportnavrchol.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…