ČT: Začalo natáčení seriálu Znamení koně II

24.09.2013 14:32

Seriál z prostředí koňských farem, který odvysílala Česká televize v roce 2011, bude mít pokračování. Natáčení nových 13 dílů Znamení koně s podtitulem Druhá sezóna začalo právě v těchto dnech na Zlínsku.

ČT: Začalo natáčení seriálu Znamení koně II
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

V režii Milana Cieslara se v hlavních rolích opět představí Vilma Cibulková, Richard Krajčo, Tereza Voříšková, Igor Bareš nebo Boleslav Polívka. Do děje ale vstoupí i nové postavy.

Příběhy z farem rodin Horových a Kalinových si při premiérovém vysílání první řady seriálu získaly velký divácký ohlas. Rozhodnutí o natáčení nových dílů proto na sebe nenechalo dlouho čekat. „Je to náročný projekt, ale těším se na něj,“ říká režisér Milan Cieslar a dodává: „Vracíme se k práci, kterou jsme dělali moc rádi. Pokračování osudů našich hrdinů se v dalších dílech zajímavě vyvíjí a divák se má na co těšit.“ Seriál vzniká ve Filmových ateliérech Zlín. Producentem rozsáhlého projektu je, stejně jako u původních třinácti dílů, Televizní studio Brno České televize, Tvůrčí producentská skupina Davida Ziegelbauera.

Seriál diváky opět zavádí do prostředí farem, kde jdou ruku v ruce s lidskými osudy i příběhy koní. Zejména kobylky Blue Mystery, která se po zranění už nikdy neměla vrátit na závodní dráhu, ale také plemeníka Falstaffa, od kterého si všichni hodně slibují. „Novými příběhy se opět prolínají složité mezilidské vztahy, dramatickou linkou, nesoucí napětí, je boj o zachování existence koňské farmy na sv. Hubertu,“ odkrývá příběhy Znamení koně II kreativní producent ČT David Ziegelbauer. Autory scénářů jsou Roman Kopřivík, Magdalena Turnovská, Marcela Kopecká a Miroslav Oščatka.

V nových dílech se diváci kromě Vilmy Cibulkové, Terezy Voříškové, Richarda Krajča, Igora Bareše a Boleslava Polívky opět setkají s Vandou Károlyi, Valérií Zawadskou, Oldřichem Navrátilem, Karlem Dobrým, nově ale také s Ondřejem Vetchým, Miroslavem Donutilem a jeho synem Martinem nebo Janem Zadražilem.

Natáčení nových dílů je rozděleno do několika etap a potrvá do jara 2014.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …