ČT: Zápasy českých hokejistů sledoval každý druhý divák

23.05.2016 16:45

Zápasy českého týmu na hokejovém mistrovství světa v Rusku sledovalo v průměru 1,3 milionu dospělých a více než 100 tisíc dětských diváků. Nejsledovanějším zápasem letošního mistrovství se stal zápas proti Dánsku, který zhlédlo téměř 1,7 milionu diváků nad 15 let.

ČT: Zápasy českých hokejistů sledoval každý druhý divák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Z hlediska podílu na publiku pak zvítězilo utkání Česka proti USA, jehož share dosáhl téměř 70 %. V průměru sledoval zápasy našich hokejistů každý druhý televizní divák.

Nejsledovanější zápas proti Dánsku, kdy česká reprezentace prohrála po samostatných nájezdech, zhlédlo téměř 1,7 milionu diváků a také 146 tisíc dětí při podílu na publiku 57, 7 %. Druhým nejúspěšnějším utkáním pak bylo čtvrtfinále proti USA, které sledovalo 1,6 milionu diváků. Na rozhodující nájezdy se pak v jednu chvíli dívalo dokonce téměř 2,5 milionu diváků. Zároveň se toto utkání stalo pořadem s nejvyšším podílem na publiku v historii stanice ČT sport (share 67,2 %).

Průměrná sledovanost českých zápasů tak na letošním mistrovství světa přesáhla 1,3 milionu diváků při diváckém podílu 48,9 procenta. Některý z přenosů si pak v průběhu mistrovství světa zapnulo 5,835 milionu dospělých a 710 tisíc dětí.

Z ostatních duelů bylo nejsledovanějším zápasem finále Finska proti Kanadě, který vidělo téměř 700 tisíc hokejových fanoušků.

Zajímavým faktem také je, že o výsledcích jednotlivých zápasů turnaje se Češi nejčastěji informují právě v televizi (87 %). Dokládá to průzkum agentury NMS Market Research, podle kterého zároveň většina fanoušku (89 %) sleduje mistrovství doma. Sledovat zápasy venku, zejména v restauracích, se na zápasy vydává pouze 7 % diváků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…