ČT: Zázraky přírody podpořily výcvik asistenčních psů více než milionem korun

27.04.2016 20:49

Speciální díl pořadu Zázraky přírody přinesl neziskové organizaci Pestrá společnost, která výcvikem asistenčních psů pomáhá lidem se zdravotním postižením, 1 100 000 Kč.

ČT: Zázraky přírody podpořily výcvik asistenčních psů více než milionem korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Zázraky přírody se tak již podruhé staly součástí konceptu podpory charitativních a osvětových projektů, kdy se neziskové organizace mohou zapojit přímo do zavedených formátů České televize.

„Finanční prostředky vybrané v rámci benefičního dílu Zázraků přírody pomohou Pestré společnosti v následujících dvou letech financovat výcvik a předvýchovu psích pomocníků v bezkotcovém systému a v neposlední řadě následný servis pro majitele asistenčních psů,“ říká ředitel Pestré společnosti Michal Prager.

Charitativní vydání Zázraků přírody s mottem „nikdo si nezaslouží život pod psa“ sledovalo v sobotu večer 779 tisíc diváků, což představovalo téměř dvacetiprocentní podíl na publiku. Mezi hosty, kteří přišli podpořit dobrou věc a pomohli tak vybrat 1,1 milionu korun, byli herci Jana Paulová, Igor Bareš, Pavel Nečas a David Suchařípa.

Koncept propojování charitativních organizací s pořady České televize vznikl v roce 2015. Příkladem takzvané adopce pořadu, kdy si neziskové organizace „adoptují“ pořad České televize, byla v loňském roce například taneční soutěž StarDance, jejíž jeden díl byl věnovaný Centru Paraple, speciální vydání soutěže Míň je víc se známými osobnostmi v roli účinkujících, kteří věnovali svou výhru vybraným organizacím, pořad Hodina pravdy, kterého se zúčastnil tým neziskové organizace Jahoda poskytující sociální služby dětem, mladým lidem a rodinám či Zázraky přírody, které loni podpořily aktivity Ligy proti rakovině a nyní Pestré společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…