ČT: Zločin v Polné se vrací na místo činu. Tentokrát ve třech předpremiérách

14.01.2016 18:30

Dvoudílný televizní film režiséra Viktor Polesného a scenáristy Václava Šaška Zločin v Polné budou mít obyvatelé Polné možnost vidět dříve než televizní diváci. Česká televize ve spolupráci s kinem Polná film pojednávající o tzv. „hilsneriádě“ uvede pro velký zájem hned ve třech předpremiérách. Vstup na projekce je zdarma.

ČT: Zločin v Polné se vrací na místo činu. Tentokrát ve třech předpremiérách
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

„Původně jsme počítali pouze s jedním slavnostním uvedením v kině Polná, a to za účasti části štábu a herců,“ říká kreativní producent Jan Štern, v jehož tvůrčí producentské skupině Zločin v Polné vznikl, a doplňuje: „Pouhou hodinu po ohlášení akce byla ale kapacita kinosálu zcela vyčerpána. Tak velký zájem jsme nečekali a příjemně nás překvapil. Proto jsme se s kinem dohodli, že přidáme další dvě projekce.“

„Hned po naplnění rezervací jsme se setkali s žádostmi o přidání dalších projekcí. Lidé volali, psali a také se ptali na pokladně kina. To, že Česká televize byla vstřícná další projekce přidat nás, a myslím, že i obyvatele Polné a okolí, velmi těší,“ doplňuje Jakub Skočdopole ředitel kina Polná.

V pátek 22. ledna dopoledne od 9:45 tak proběhne promítání filmu pro žáky osmých a devátých ročníků Základní školy Polná, na kterou jsou zváni i místní senioři. Večer se pak uskuteční slavnostní a nyní již plně obsazená předpremiéra s úvodem delegace z řad tvůrců a herců. Do Polné zamíří režisér Viktor Polesný, scenárista Václav Šašek a představitelé hlavních rolí Jaroslav Plesl, Karel Heřmánek ml., Gabriela Míčová a Ondřej Kavan. Na sobotu 23. ledna je pak od 15:00 naplánováno poslední promítání snímku před jeho uvedením na televizní obrazovku. Všechny projekce proběhnou v kině Polná (Zámek 487, Polná). Zájemci o vstupenky se musí registrovat přímo na webových stránkách kina nebo na pokladně. Vstup na všechny projekce je zdarma.

Ve dvoudílném filmu přejde napínavé detektivní vyšetřování polenského mordu v reflexi společenského fenoménu tzv. hilsneriády, kdy se vzedmula obrovská vlna antisemitismu a do boje proti pověrám a za spravedlnost se zapojil i Tomáš Garrigue Masaryk (Karel Roden). „Ta událost, která se stala na přelomu devatenáctého a dvacátého století v Polné, nabízí příběh opravdu strhující. Brutální vražda mladé dívky a to, co po ní následovalo, je až mrazivě aktuální. Xenofobie, rasismus, antisemitismus, jiskra, která zapálí nenávistnou reakci části společnosti, to vše je v občas rozpolceném českém prostředí silně obsaženo,“ říká režisér Viktor Polesný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…