ČT chce posílit zájem o evropské volby. Odvysílá superdebatu a zapojí Twitter

03.05.2014 8:09

Česká televize rozšiřuje své vysílání věnované volbám do Evropského parlamentu. K třem debatám lídrů, které se postupně odehrají v Ostravě, Brně a Praze, přibyde den před začátkem voleb Evropská superdebata. Pozváno do ní bude všech dvanáct kandidátů, kteří se objevili v některém z předešlých speciálů s Václavem Moravcem. Inovativní bude superdebata v hlubším zapojení nových médií.

ČT chce posílit zájem o evropské volby. Odvysílá superdebatu a zapojí Twitter
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Evropským tématům se na zpravodajském kanálu České televize věnujeme průběžně. Před nadcházejícími volbami jsme navíc připravili tři debaty s lídry a speciální diskusní pořad přímo z Bruselu. Prostor dáváme kandidujícím subjektům také v Událostech, komentářích, Politickém spektru i kontinuálním vysílání,“ shrnuje ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal a dodává: „Zařazením Evropské superdebaty na den před volbami chceme dát ještě naposledy divákům možnost získat odpovědi na to, co je zajímá, a sekundárně také posílit obecný zájem o evropské dění.“

Klíč pro výběr kandidujících subjektů je stejný jako u tří předvolebních speciálů s Václavem Moravcem v Brně, Ostravě či Praze. Evropská superdebata, vysílaná 22. 5. od 21:00 z pražského Kongresového centra, bude rozdělena na tři části, ve kterých postupně po čtyřech vystoupí pozvaní lídři. „Avšak ani ti, kteří právě nebudou diskutovat s Václavem Moravcem, nezmizí divákům úplně z očí. V zákulisí bude jednak štáb České televize, který propojí formou komentářů  dění před i za pomyslnou oponou, jednak dostane každý z hostů možnost komentovat aktuální diskusi formou příspěvků na Twitter. Ty umožníme divákům průběžně sledovat přímo na obrazovce,“ říká koordinátor volebního vysílání ČT Tomáš Šponar.

Evropskou superdebatu odvysílá Česká televize 22. 5. Od 21:00 na svém prvním programu a na zpravodajském kanálu ČT24. Trvat bude sto minut. „Superdebatu divákům nabídneme také v iVysílání, kde navíc před jejím začátkem budou moci sledovat například losování pořadí diskutujících,“ doplňuje vedoucí dramaturgyně Hana Andělová s tím, že první ze tří regionálních debat nabídne ČT24 už dnes večer.

Plné znění aktualizovaných Pravidel předvolebního a volebního vysílání je umístěno na webových stránkách České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…