ČT generálním mediálním partnerem Českého paralympijského výboru

16.12.2013 19:53

Česká televize dnes podepsala smlouvu s Českým paralympijským výborem. Jako generální partner se bude podílet nejen na přenosech z paralympijských her v ruském Soči a letních her z brazilského Ria de Janeira, ale také na přenosech vrcholných akcí pro handicapované sportovce, jakými jsou třeba mistrovství světa v cyklistice či atletice. Smlouva, uzavřená na čtyři roky, se vztahuje také na deaflympijské hry určené neslyšícím sportovcům.

ČT generálním mediálním partnerem Českého paralympijského výboru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

„Česká televize je významným podporovatelem českých sportovců a podpisem smlouvy toto naše výjimečné postavení v oblasti sportu stvrzujeme. Pevně věřím, že naši diváci budou na obrazovkách České televize fandit nejen našim hokejistům, ale i sledge hokejovému týmu, který se na paralympiádu probojoval již podruhé za sebou,“ konstatuje generální ředitel Petr Dvořák.

„Česká televize je tradičním partnerem Českého paralympijského výboru. Výraznou měrou se podílíme na každoročním vyhlášení nejlepších handicapovaných sportovců, připravujeme paralympijský magazín a zajišťujeme i obrazové zpravodajství z největších akcí. Svou podporu českým handicapovaným sportovcům jsme se rozhodli ještě posílit, a proto jsme dnes podepsali smlouvu, která z nás na příští čtyři roky činí generálního partnera,“ vysvětluje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

První z vrcholných akcí, kterou bude Česká televize vysílat, budou zimní paralympijské hry v ruském Soči. Ty spadají do období 7. až 16. března 2014 a nabídnou rekordní program soutěží. Rozdá se 72 sad medailí v pěti sportovních disciplínách, do lyžařského programu bude poprvé zařazen také parasnowboard.

„Česká televize nabídne dosud největší objem vysílání z Paralympijských her. Kromě tradičních denních přehledů budeme poprvé vysílat rovněž přímé přenosy ze slavnostního zahájení a ze všech zápasů českého týmu v turnaji ve sledgehokeji,“ doplňuje Jiří Ponikelský.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…