ČT upevňuje pozici v Evropě. Poprvé zasedne v předsednictvu televizního výboru.

04.06.2015 20:48

Česká televize dnes získala další významnou pozici v Evropské vysílací unii, organizaci zaštiťující veřejnoprávní média v Evropě. Po zvolení generálního ředitele Petra Dvořáka do nejvyššího vedení Unie se dnes stal ředitel programu ČT Milan Fridrich viceprezidentem tzv. Eurovision TV Committee, výboru pro strategický rozvoj televizních služeb.

ČT upevňuje pozici v Evropě. Poprvé zasedne v předsednictvu televizního výboru.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Na základě hlasování členů výboru se dnes Milan Fridrich stal jedním ze čtyř viceprezidentů orgánu, který zodpovídá za strategické plánování a rozvoj televizních služeb v Evropě. K úkolům čtrnáctičlenného výboru, ve kterém nyní poprvé Česká republika získala svého zástupce, patří mimo jiné i prosazování nových mediálních služeb v rámci postupného rozvoje digitalizace, kontrola rozvojového fondu EBU či tvorba strategické koncepce vývoje televize Vize 2020. Ve vedení orgánu zasedne Milan Fridrich vedle prezidenta Glena Killanea z Irska a tří místopředsedů z britské BBC, finské YLE a španělské RTVE.

„Zvolení místopředsedou televizního výboru EBU potvrzuje silnou pozici České televize v rámci evropských veřejnoprávních stanic,“ říká Milan Fridrich a dodává: „Už delší dobu naši partneři v Evropské vysílací unii oceňují stabilitu, inovativnost a úspěšnost našeho programu. Oproti dřívějším letům je dnes Česká televize rovněž daleko aktivnější na mezinárodní scéně, zejména na poli evropské mediální legislativy a zavádění aktuálních televizních trendů do vysílání. Díky zastoupení ve vedení toho výboru nyní budeme mít navíc možnost usilovat o další mezinárodní koprodukce či jiné formy financování programových formátů.“

Svoji pozici v rámci Evropské vysílací unie upevnila Česká televize už v prosinci loňského roku, kdy se generální ředitel Petr Dvořák stal členem jejího výkonného výboru. V nejvyšším vedení EBU se tehdy Česká televize objevila poprvé po šestnácti letech.

Evropská vysílací unie v tuto chvíli sdružuje 73 aktivních členů z 56 zemí. Přidruženy jsou k ní další desítky zemí z celého světa.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…