ČT24 zve Miloše Zemana do pořadu Hyde Park a nabídne tematický speciál

11.06.2013 19:14

Zpravodajský program České televize nabídne dnes večer tematický speciál ohlížející se za prvním stem dní Miloše Zemana ve funkci prezidenta republiky.

ČT24 zve Miloše Zemana do pořadu Hyde Park a nabídne tematický speciál
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Speciál je rozdělen na dvě části. V osm večer bude prezident hostem interaktivního pořadu Hyde Park. V další hodině se jeho úřadování stane tématem diskuze ve studiu ČT24. Hodnotit působení prezidenta budou mimo jiné Michal Horáček či Jiří Balvín, prostřednictvím telemostu promluví dcera Miloše Zemana Kateřina.
 
Exkluzivní vydání pořadu Hyde Park s Milošem Zemanem přímo z Pražského hradu vysílá Česká televize v úterý 11. června ve 20 hodin. Prezidenta republiky zvoleného historicky první přímou volbou bude zpovídat vedoucí redaktor domácího zpravodajství České televize Lukáš Dolanský a prostřednictvím písemných dotazů na sociálních sítích či sms zpráv odeslaných do studia také přímo diváci.
 
„Prezident Miloš Zeman završí v neděli 16. června pověstných sto dní hájení. Ve Speciálu se zaměříme to, čeho ve funkci zatím dosáhl, jak se projevil jako prezident. Podíváme se na jeho nejvýraznější politické kroky – obnovu plnohodnotné činnosti Ústavního soudu, návštěvu tři sousedních států nebo také na jeho vztah k vládě a spor s ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem o obsazení českých diplomatických misí v cizině," vysvětluje důvody vysílání speciálu šéfredaktor zpravodajství Petr Mrzena.
 
Ve 21 hodin naváže diskuze ve studiu s názvem 100 dní na Hradě – Ohlédnutí, kterou diváky provede Daniela Písařovicová. Jako hosté se představí dvě dvojice osobností zastupující odlišné názorové proudy a postoje k působení Miloše Zemana. První dvojici tvoří hudebník, textař a aktivní publicista na sociálních sítích Michal Horáček a mediální odborník, bývalý ředitel České televize a později hudebního kanálu Óčko Jiří Balvín.
 
Ve druhé dvojici se představí zástupci politické scény: předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a poslankyně za ODS Miroslava Němcová a předseda Senátu Parlamentu České republiky, člen ČSSD a dříve dlouholetý předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Milan Štech.
 
Prostřednictvím telemostu se spojí se studiem dcera Miloše Zemana Kateřina Zemanová a vedoucí Kanceláře prezidenta republiky a bývalý předseda Strany Práv Občanů - Zemanovci (SPOZ) Vratislav Mynář.
 
Tematické speciály nabízí Česká televize v případě výjimečných událostí i plánovaných akcí politického a širšího společenského rozměru. Hned několik takových studií nabídla během prezidentských voleb, v posledních dnech k aktuálnímu povodňovému zpravodajství. Další plánovaný speciál vysílaný ve středu 19. června se bude věnovat důchodové reformě. Podnětem je končící lhůta pro přihlášení osob starších 35 let do druhého pilíře pojištění, probíhající politické debaty i intenzivní marketingové kampaně.
 
Michaela Fričová, tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…