ČTÚ: EK zveřejnila balíček s cílem zefektivnit výstavbu a využívání digitální infrastruktury

25.02.2023 22:16 | Tisková zpráva

Evropská komise dnes uveřejnila očekávaný balíček pro zefektivnění výstavby a využívání digitální infrastruktury, včetně sítí elektronických komunikací. Cílem přijatého balíčku je zrychlení a zlevnění budování gigabitových sítí v EU, a to zejména snížením administrativních nákladů a usnadněním společného využívání stávající fyzické infrastruktury.

ČTÚ: EK zveřejnila balíček s cílem zefektivnit výstavbu a využívání digitální infrastruktury
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Balíček obsahuje návrhy následujících právních předpisů:

V rámci této iniciativy byla také zahájena veřejná konzultace, která má za cíl shromáždit názory k budoucnosti sektoru zajišťování konektivity. Konzultace potrvá do 19. května 2023.

Dotazník se zaměřuje na očekávané trendy a potřeby sektoru, včetně otázky nutných investic do infrastruktury. Thierry Breton, komisař pro vnitřní trh, ve svém dnešním vyjádření zdůraznil, že navrhovaná opatření zajistí, aby měli všichni kdekoli v EU přístup k rychlému a bezpečnému připojení. „Vysokorychlostní internet však vyžaduje vysoké investice. Proto kromě snazšího zavádění sítí v krátkodobém horizontu řešíme i důležitou otázku, kdo by měl infrastrukturu nové generace v oblasti konektivity financovat a zda by například neměly náklady na investice do konektivity nové generace vedle provozovatelů telekomunikací sdílet i platformy,“ upřesnil Breton.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…