ČVUT: Běh míru Kladno - Lidice na podporu handicapovaných dětí

12.06.2017 17:34

V sobotu 17. června 2017 pořádá Krajská rada seniorů Středočeského kraje pod záštitou děkana Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT, prof. MUDr. Ivana Dylevského, DrSc., již 5. ročník Běhu míru Kladno – Lidice.

ČVUT: Běh míru Kladno - Lidice na podporu handicapovaných dětí
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

V závodu poběží senioři z Kladna, studenti Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT a všichni, kteří chtějí podpořit dobrou věc. Již potřetí se běhu zúčastní také handicapované děti ze základní školy Korálek s rodiči. Letošní novinkou je i závod koloběžkářů.

Běh se uskuteční od 10.30 hodin. Start je u gymnázia na náměstí E. Beneše 1 v Kladně, závod odstartuje senátor Mgr. Jiří Dienstbier. Trasa je dlouhá celkem 8,5 km, z toho se první čtyři kilometry poběží manifestačně, cíl je u Růžového sadu v Památníku Lidice. V cíli závodu bude připraven bohatý doprovodný program. Pozvání přislíbili čeští sportovci, umělci a další veřejně známé osobnosti, které zakončí závod autogramiádou. Setkáte se například s herečkou Bárou Štěpánovou nebo sportovním redaktorem Petrem Vichnarem, hokejisty Milanem Novým, Františkem Kaberlem a dalšími sportovci.

„Návštěvníci si také budou moci vyzkoušet služby budoucích fyzioterapeutů/tek, prohlédnout si auto Škoda KODIAQ, fakultní sanitku nebo si nechat změřit cukr v krvi. Děti se mohou zúčastnit soutěže Malý záchranář a vyfotografovat se s maskotem ČVUT,“ sdělil děkan Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT prof. Ivan Dylevský.

Miroslav Vajs ze Středočeské krajské rady seniorů doplnil: „Po ukončení závodu s tichou vzpomínkou položíme kytici k památníku padlých obyvatel Lidic, abychom si jako každý rok připomněli strašlivou událost z 10. června 1942, kdy byla obec Lidice vyhlazena nacisty.“

Výtěžkem z dobrovolného startovného podpoříme handicapované děti ze základní školy Korálek.

Více informací najdete ZDE

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze se sídlem v Kladně je druhou nejmladší fakultou Českého vysokého učení technického v Praze a současně jedinou veřejnou vysokou školou ve Středočeském kraji. Fakulta byla založena v roce 2005 transformací Ústavu biomedicínského inženýrství a v současné době se počet studentů, kteří na ní studují v bakalářském, magisterském i doktorském studiu, blíží číslu 2 000. Více informací najdete ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2017/18 nabízí ČVUT svým studentům 128 studijních programů a v rámci nich 453 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2017 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4400 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201. 250. místě, v oblasti „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture“ na 101. – 150. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 201. místě. Více informací najdete ZDE.

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…