ČVUT: Den otevřených dveří v Národním centru Průmyslu 4.0 láká na inovativní technologie

29.10.2019 16:34

Národní centrum Průmyslu 4.0 a Testbed pro Průmysl 4.0 otevřou své dveře odborné i široké veřejnosti 6. 11. 2019 od 9:30 do 16:30. Návštěvníky čeká nabitý konferenční program, který se zaměřuje na Digitalizaci od A do Z včetně praktických případových studií. Představíme zde mimo jiné metodu pro vyhodnocování úrovně digitalizace podniku, kterou vyvinuli odborníci CIIRC ČVUT. Partneři Centra představí své technologické novinky – včetně závodní motorky Siemens napojené na chytré technologie, první koloběžky na světě vyrobené metodou 3D tisku kovů nebo modelu autonomního letadla s kolmým startem Zuri vytištěným centrem 3D tisku CIIRC ČVUT.

ČVUT: Den otevřených dveří v Národním centru Průmyslu 4.0 láká na inovativní technologie
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

V Národním centru Průmyslu 4.0 si uvědomujeme, že o digitalizaci se často mluví, ale konkrétních příkladů je stále málo. Na podzimní Den otevřených dveří se nám podařilo pozvat unikátní panel odborníků z řad partnerů Centra, kteří jsou lídry na poli digitalizace a kteří představí konkrétní řešení především pro malé a střední firmy.

Jak podporují SME a digitalizaci Hospodářská komora ČR a Svaz průmyslu a dopravy ČR, budou prezentovat viceprezidenti těchto institucí Irena Bartoňová-Pálková a Radek Špicar. Možnosti financování pomocí inovačních voucherů představí Středočeské inovační centrum, „Jak na robota“ – praktickou aplikaci pro usnadnění robotizace ve firmách pak Jiří Holoubek, prezident Elektrotechnické asociace. Příklady z praxe si ukážeme na případových studiích společností DEL a Digimat. Ukážeme vám i možnosti pro bezpečné sdílení dat dle asociace International Data Spaces.

Zatímco konferenční program je svou praktickou orientací určen především pro zástupce firem, prohlídka Testbedu pro Průmysl 4.0 a stánků partnerů centra zaujme laickou i odbornou veřejnost a všechny fanoušky inovativních technologií.

  • Testbed pro Průmysl 4.0 je základní součástí nově založeného centra RICAIP (ZDE), což bude Evropské centrum excelence v oblasti umělé inteligence a průmyslové robotiky. Ukážeme vám zde flexibilní robotickou montážní linku provádějící automatickou montáž a demontáž modelových autíček a simulaci výrobní linky ve virtuální a rozšířené realitě.
  • Propojení stroje, senzorů a cloudové platformy MindSphere ztělesňuje "chytrá" závodní motorka Honda CBR 600RR, kterou osobně představí její jezdkyně Petra Fuchsíková ZDE.
  • Zuri - autonomní elektrické letadlo s kolmým startem a plánovaným doletem až 700 km. Ukážeme vám model letadla vytištěného na 3D tiskárně v Centru 3D tisku CIIRC ČVUT, který slouží pro testování v aerodynamickém tunelu.
  • 1. koloběžka na světě vyrobená metodou 3D tisku kovů byla vytištěna v centru aditivní výroby Protolab při VŠB-TUO. Aditivní výroba a 3D tisk patří mezi žádané inovativní technologie průmyslu 4.0, které umožní nejen významnou úsporu nákladů.
  • Uvidíte demonstraci kolaborativního robota UR5 ovládaného hlasem, který odpovídá a orientuje se v prostoru - ukázka spolupráce člověka a stroje pro montáž a optickou kontrolu smontovaných částí.

Detailní program akce naleznete ZDE. Vstup na Den otevřených dveří je zdarma po předchozí registraci na webu Centra ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…