ČVUT: FBMI otevře studentům novou laboratoř

07.02.2017 16:01

Kladenská Fakulta biomedicínského inženýrství Českého vysokého učení technického v Praze otevře 9. února 2017 od 13.00 hodin slavnostně nově vybudovanou Laboratoř biochemie a klinické biochemie za přítomnosti vedení fakulty. Svou účast přislíbil i primátor statutárního města Kladno Mgr. Milan Volf. Akce se koná v budově fakulty na adrese Sportovců 2311, Kladno.

ČVUT: FBMI otevře studentům novou laboratoř
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

V rámci projektu Rozšíření a zkvalitnění laboratoří katedry zdravotnických oborů a ochrany obyvatelstva byla úspěšně dokončena nová Laboratoř biochemie a klinické biochemie pro studenty zdravotnických oborů, zejména bakalářského studijního oboru Zdravotní laborant. Laboratoř je vybavena špičkovými přístroji, například osmometrem a výkonnými spektrofotometry, pro klinicko-biochemické analýzy biologického materiálu, mikroskopická vyšetření a v neposlední řadě poskytuje možnosti pro metody molekulární biologie a genetiky.

Studenti budou realizovat v této laboratoři praktickou výuku předmětu Klinická biochemie, kde si v pokročilých úlohách prohloubí dovednosti potřebné pro spektrofotometrická stanovení analytů, rozšíří své mikroskopické dovednosti a získají zkušenosti s automatickým analyzátorem. Prof. MUDr. Leoš Navrátil, CSc., k tomu dodává: „Cílem výuky v této laboratoři je vychovat z našich studentů kvalitní odborníky, precizně vyškolené pro budoucí praxi v oboru zdravotní laborant, kterých je v současné době na trhu práce nedostatek.“

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 123 studijních programů a v rámci nich 464 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2016 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 501 – 550. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 201. - 250. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. - 200. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…