ČVUT: Fakulta elektrotechnická zve na Letní biomedicínský den 2018

22.05.2018 10:52

Ve středu 30. května se od 16 do 23 hodin v prostorách FELCafé Fakulty elektrotechnické ČVUT v pražských Dejvicích (Technická 2, Praha 6) uskuteční Letní biomedicínský den 2018. Jeho součástí bude také vyhlášení vítězů soutěže BIOSIGNAL CHALLENGE 2018.

ČVUT: Fakulta elektrotechnická zve na Letní biomedicínský den 2018
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Akce je pojatá jako setkání studentů, absolventů a učitelů biomedicínských oborů a zaměření na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze, ale organizátoři rádi přivítají i další zájemce o tento progresivní obor.

Garant studijního programu Lékařská elektronika a bioinformatika profesor Jan Kybic o biomedicínském dni říká: „Letošní setkání pořádáme poprvé a budeme rádi, když se k nám budou všichni příznivci biomedicíny na Fakultě elektrotechnické ČVUT každoročně vracet. V rámci Zimních biomedicínských dnů plánujeme představení biomedicínských týmů pracujících na FEL.“

V průběhu večera rovněž dojde ke slavnostnímu vyhlášení výsledků a předání cen studentské soutěže BIOSIGNAL CHALLENGE 2018. Té se mohli zúčastnit studenti všech středních a vysokých škol v České republice a na Slovensku, kteří zaslali své řešení algoritmů pro detekci Parkinsonovy choroby pomocí řečových promluv, naprogramovaných v prostředí MATLAB.

Profesor Roman Čmejla k výsledkům soutěže uvedl: „V každoroční soutěži Biosignal Challenge studenti programují algoritmy detekce ve fyziologických signálech spojených s aktuálním biomedicínským výzkumem. Zadání z neuroinženýrských úloh jsou připravována ve spolupráci s ústavy Akademie věd ČR a s lékařskými fakultami UK. Letošního ročníku se účastní 23 soutěžících v kategorii magisterských studentů a pouze jeden student v bakalářské kategorii. Proto bychom si přáli, abychom v příštím ročníku, který bude zaměřen na detekci v signálech ve vztahu k epilepsii, dokázali více zaujmout i bakalářské a středoškolské studenty“. Během večera vystoupí také skupina SETOPLETE, pozvání přijal i host Thom Artway.

Podrobnosti o Letním biomedicínském dni 2018 jsou k dispozici ZDE

Informace o soutěži soutěže BIOSIGNAL CHALLENGE 2018 naleznete ZDE

Samostatná Fakulta elektrotechnická ČVUT vznikla v roce 1950. V dnešní době se skládá ze 17 kateder umístěných ve dvou budovách: v rámci hlavního kampusu ČVUT v Dejvicích a v naší historické budově na Karlově náměstí. Fakulta elektrotechnická poskytuje prvotřídní vzdělání v oblasti elektrotechniky a informatiky, elektroniky, telekomunikací, automatického řízení, kybernetiky a počítačového inženýrství. Fakulta se dlouhodobě řadí mezi prvních pět výzkumných institucí v České republice. Produkuje přibližně 30 % výzkumných výsledků celého ČVUT a má navázanou rozsáhlou vědeckou spolupráci se špičkovými světovými univerzitami i výzkumnými ústavy. Od roku 1950 Fakulta elektrotechnická vydala cca 30 000 diplomů, které byly vždy vysoce hodnoceny jako doklad prvotřídního vzdělání. Více informací najdete ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2017/18 nabízí ČVUT svým studentům 128 studijních programů a v rámci nich 453 studijních oborů. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2017 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4400 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201. – 250. místě, v oblasti „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture“ na 101. – 150. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 201. místě. V celkovém hodnocení obhájilo ČVUT svoje umístění na 601. – 800. příčce a je tak stále nejlepší tuzemskou technickou univerzitou. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…