ČVUT: InstallFest přinese za dva dny třicet přednášek a šest workshopů

04.03.2016 7:35

O víkendu 5. a 6. března 2016 proběhne na pražském Strahově osmý ročník tradiční konference InstallFest, kterou pro odbornou veřejnost pořádají studenti Českého vysokého učení technického v Praze z klubu Silicon Hill.

ČVUT: InstallFest přinese za dva dny třicet přednášek a šest workshopů
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Osmy ročník obnovené strahovské konference InstallFest se opět bude zabývat tématy spojenými s Linuxem, programováním, správou serverů, počítačovými sítěmi a letos také elektronikou. „Všechno jsou to témata, která hýbou světem adminů, linuxáků a geeků,“ říká Petr Hodač, hlavní organizátor akce.

Návštěvníky o víkendu čekají tři desítky přednášek a šest prakticky zaměřených workshopů. Otevřená bude také bastlírna, ve které bude k vidění spousta zajímavých řešení z elektro-mechalické dílny. „V posledních letech se geekové postupně vrací k elektronice a vymýšlejí nové věci. Chceme nabídnout velkou várku inspirace a tipů,“ vysvětluje Hodač.

Klasickým těžištěm konference budou přednášky a workshopy, tentokrát hodně zaměřené na servery, sítě a počítačovou bezpečnost. Naučíte se centrálně logovat, napsat si vlastní firmware, pořídit HTTPS certifikát zdarma, ovládat e-mail z příkazové řádky a monitorovat počítačovou síť. Celkem za dva dny uvidíte 30 přednášek a 6 workshopů.

„Konference bude přenášena ve dvou HD streamech, ale rádi bychom posluchače potkali osobně. Určitě proto přijďte, budete mít možnost popovídat si s přednášejícími, zažít atmosféru konference a ještě si dáte dobré kafe,“ láká Petr Hodač.

Letos navíc přibude možnost přidat si před konferencí vlastní „lighting talk“, o kterých se poté bude hlasovat. Nejlepší budou vybrány do programu. Stejná možnost bude i na místě, kde bude možné připsat talk na tabuli a účastníci budou hlasovat fixou. Všechny talky samozřejmě nahrajeme a budou dostupné na záznamu.

Vstup na konferenci je zdarma, program a další podrobnosti naleznete na www.installfest.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…