ČVUT: Konference o mobilních sítích a informačních technologiích v medicíně

16.11.2014 13:41

Druhý ročník mezinárodní konference o mobilních sítích a informačních technologiích v medicíně MobileMed, organizované katedrou kybernetiky Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze, se uskuteční ve dnech 20. a 21. listopadu v prostorách Masarykovy koleje ČVUT.

ČVUT: Konference o mobilních sítích a informačních technologiích v medicíně
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Konference MobileMed 2014 je setkání odborníků a zájemců o oblast využití mobilních a informačních technologií v současné medicíně. I přesto, že probíhá teprve druhým rokem, patří k jedné z nejvýznamnějších tuzemských událostí v tomto oboru. Díky spolupráci s Národním telemedicínským centrem, podpoře ČVUT v Praze a firmám Intel iStores je účast na sympoziu i v letošním roce zdarma.

Organizátor setkání Daniel Novák z katedry kybernetiky Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze k celé akci říká: „V letošním roce jsme rozdělili přednáškové bloky do tří hlavních témat, kterými jsou mobilní technologie ve zdravotnictví, zdravé stárnutí a podpůrné technologie a obchodní modely a udržitelnosti v klinické praxi,“ a dodává: „Vzhledem k zaměření naší konference jsem velice rád, že mohu oznámit, že se nám také podařilo vyhlásit soutěž MOBILE HEALTH & AAL CHALLENGE, jejímž cílem je zejména motivovat mladé studenty a podnikatele ve tvorbě nových aplikací zaměřených na lidské zdraví.“

Součástí konference bude také druhé partnerské setkání zástupců akademických pracovišť podílejících se na aktivitách v oblasti telemedicíny, eHealth a asistivních technologií.

Mezi přenášejícími se mimo jiné představí špičkoví zahraniční odborníci, jako jsou Salma Marani a Mario Luca z University of Texas, Selene Hu z University of Southern California, nebo Alessandro Crimi z ETH Zurich.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…