ČVUT: Malé satelity – realita a budoucnost

02.03.2015 13:43

Dovolujeme si vás pozvat na tiskovou konferenci, která se koná při příležitosti celosvětového symposia a semináře radiokomunikačního sektoru Mezinárodní telekomunikační unie (ITU-R).

ČVUT: Malé satelity – realita a budoucnost
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

To se bude věnovat problematice spojené se zaváděním a regulací radiokomunikačních sítí využívajících malé družice. Tisková konference se bude konat 4. března od 10.00 hodin v budově Fakulty elektrotechnické ČVUT, Technická 2, Praha 6 (velká zasedací místnost Děkanátu - přízemí, místnost č. 80).

Symposium a následný seminář proběhne ve dnech 2. až 4. března na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze a je organizován ve spolupráci ITU. Nad akcí převzalo záštitu Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Osobně se ho zúčastní ředitel radiokomunikačního sektoru ITU pan François Rancy a je zaregistrováno více jak 200 účastníků z řad špičkových expertů, akademické a výzkumné sféry, družicových provozovatelů a regulátorů elektronických komunikací.

Cílem je prezentovat současné i plánované projekty využití malých družic, předávat zkušenosti z oblasti realizace a přípravy nových projektů a odpovídající legislativy.

Na tiskové konferenci budou novinářům prezentovány závěry symposia. Výsledky jednání budou významným příspěvkem pro budoucí rozvoj těchto družicových sítí ve světě i s ohledem na letošní listopadovou Světovou radiokomunikační konferenci ITU (WRC-15) v Ženevě.

Tiskové konference se zúčastní pan François Rancy (ředitel radiokomunikačního sektoru ITU-R a radiokomunikačního úřadu BR/ITU-R), Joaquin Restrepo (vedoucí odboru mezinárodní spolupráce BR/ITU-R), Yvon Henry (vedoucí odboru družicových služeb BR/ITU-R), prof. Pavel Ripka (děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT), prof. Boris Šimák (vedoucí katedry telekomunikační techniky Fakulty elektrotechnické ČVUT), a doc. Jan Kolář (ředitel České kosmické kanceláře).

Podrobnější informace jsou uvedeny na internetové stránce symposia http://www.itu.int/en/ITU-R/space/workshops/2015-prague-small-sat/Pages/default.aspx.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2014/15 nabízí ČVUT svým studentům 110 studijních programů a v rámci nich 441 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. – 420. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…