ČVUT: Rektor komunikuje se studenty z obrazovky

10.04.2021 11:28

Na podzim 2020 vznikla nová studentská televize TV9P, která vysílá pro studenty a zaměstnance ČVUT. Myšlenka vzešla od pana rektora doc. Vojtěcha Petráčka, který hledal cestu, jak i nadále zůstat ve spojení a komunikovat se studenty v době, kdy nemohou navštěvovat univerzitu a být v osobním kontaktu.

ČVUT: Rektor  komunikuje se studenty z obrazovky
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Původním záměrem bylo občasné vysílání koncertů přímo z kanceláře pana rektora v 9. patře (odtud název TV9P) budovy ČVUT-CIIRC v Dejvicích, ale nadšení štábu i účinkujících posunulo celý projekt mnohem dál. Vznikají reportáže z jednotlivých fakult, zajímavé aktuality z dění na univerzitě, předávání cen pana rektora, pro zajímavé reportáže vyjíždí štáb i do terénu a součástí každého dílu je koncert jedné z českých hudebních skupin. Od zahájení vysílání účinkovaly, například The Atavists, Vanua2, Visací zámek, Phil Shoenfelt a Southern Cross, Vasilův rubáš, Muff, Lety mimo a další. Zároveň je to i další z příležitostí, kde si můžou v této době hudebníci zahrát pro širší veřejnost.

Další z unikátních koncertů mohou diváci sledovat již koncem dubna, a to skupinu MIG21 přímo z letecké zkušebny Fakulty strojní ČVUT na letišti v Hradci Králové. Natáčecí plán je připraven minimálně do konce roku 2021 a jeho součástí bude i letní scéna na střechách fakult a v Kampusu Dejvice.

Technickou produkci vysílání zajišťuje AVC Silicon Hill Studentské unie ČVUT, skvělý hudební zvuk vychází z rukou jednoho z nejlepších českých zvukařů Jiřího Kulicha Novotného, ozvučení mluveného slova zajišťuje Jan Špalek, produkce se ujala Maya Machová, za dramaturgii, režii a hlavní produkci odpovídá Jiřina Šimková.

Kanál TV9P si v současné době můžete naladit na YouTube nebo Facebooku. „Děkujeme našim divákům za rostoucí přízeň a směřujeme k tomu, aby v budoucnu mohlo být s TV9P počítáno i jako se součástí záložního vysílacího kanálu pro Prahu 6,“ dodává rektor Vojtěch Petráček.

Více najdete ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…