ČVUT: Soutěž INSPIRELI AWARDS láká mladé architekty

22.03.2018 22:21

Nadějní architekti zde mají moznost celosvětově upozornit na svoji práci. Letos se jich přihlásilo na 800 ze 106 zemí světa.

ČVUT: Soutěž INSPIRELI AWARDS láká mladé architekty
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Soutěž byla pro rok 2017 vyhlášena v kategoriích vize a realizace. Zájemci z řad studentů a mladých architektů do 35 let mohli od května 2017 do ledna 2018 přihlašovat svoje návrhy či práce z oblasti architektury, urbanistického designu, interiérového designu a užitého umění. Celkem se do třetího ročníku soutěže přihlásilo 791 soutěžících ze 106 zemí, z toho bylo z ČR zaregistrováno 75 soutěžních prací. Z nich vybrala odborná porota složená ze 43 architektů z 39 zemí padesátku finalistů. O vítězích obou kategorií se rozhodne na počátku dubna. Vyhlašovatelem INSPIRELI AWARDS je Inspireli, mezinárodní online platforma pro architekty, spoluorganizátory jsou ČVUT a Fakulta stavební ČVUT v Praze, záštitu soutěži poskytla řada významných organizací z celého světa.

Ve finále soutěže budou odborníci vybírat z třiceti nejlepších prací z kategorie vize a dvaceti nejlepších přihlášených realizací. Vítězové v obou kategoriích obdrží kromě věcných cen v podobě architektonického softwaru možnost využít celoročního mentoringu světových architektonických špiček a dál se tak významně posunout v oboru. Jméno absolutního vítěze soutěže také bude zaneseno na unikátní putovní pohár „Wings to the Future“, jehož autorem je Bořek Šípek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…