ČVUT: Unikátní roboti a virtuální realita na Fakultě informačních technologií

21.01.2019 17:25

Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT) opět otevírá své dveře jak zájemcům o bakalářské a magisterské studium, tak i široké veřejnosti. Den otevřených dveří proběhne ve čtvrtek 24. ledna 2019 od 9:00 do 16:00 hodin v Nové budově ČVUT.

ČVUT: Unikátní roboti a virtuální realita na Fakultě informačních technologií
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Návštěvníci získají nejen důležité informace o přijímacím řízení, studijních oborech nebo o uplatnění univerzitního výzkumu v praxi. Budou mít navíc také jedinečnou příležitost setkat se s novými humanoidními roboty Pepper nebo vstoupit do světa virtuální reality prostřednictvím nově otevíraného předmětu.

Fakulta si jako hlavní bod programu pro zájemce o studium připravila prezentace bakalářského a magisterského studijního programu Informatika včetně jednotlivých oborů. Přednáška o bakalářském studiu proběhne v 9:00 a 12:30 hodin a k magisterskému studiu v 15.00 hodin. Podrobné informace zájemci získají rovněž u prezentačních stánků jednotlivých oborů přímo od vyučujících nebo od studentů.

„Cílem fakulty je poskytovat studentům kvalitní vzdělání s využitím nejmodernějších technologií, aby mohli získané znalosti využít v praxi během svého studijního i profesního života. Věřím, že návštěvníci Dne otevřených dveří získají veškeré informace, aby se mohli správně rozhodnout o své budoucnosti,“ uvedl děkan fakulty doc. RNDr. Ing. Marcel Jiřina, Ph.D.

Návštěvníci se mohou těšit na opravdu nabitý program. Fakulta mimořádně představí unikátní humanoidní roboty Pepper, kterými jako jediná v ČR disponuje pro studijní účely. Roboti návštěvníkům předvedou, čemu je studenti FIT již od začátku tohoto akademického roku naučili. Zájemci se dále dozvědí podrobné informace o novém předmětu Virtuální realita, který fakulta otevírá od příštího semestru.

Dveře otevře i síťová multimediální laboratoř – SAGElab a Laboratoř zpracování obrazu, kde návštěvníci odhalí, jak funguje kamerový systém pro detekci a sledování objektů i osob. V Laboratoři uživatelského testování bude příležitost vyzkoušet si studentské aplikace sloužící k interaktivnímu vzdělávání dětí. Ukázku bezpečnosti webových aplikací nabídne Laboratoř etického hackování a v Hardwarové dílně si návštěvníci budou moci vyzkoušet prolomení svého hesla a vyrobit si vlastní hardwarový přípravek.

Součástí Dne otevřených dveří budou také zajímavé komentované prohlídky Národní technické knihovny a Nové budovy ČVUT, kde si návštěvníci prohlédnou nově vybavené učebny FIT. Kompletní informace o programu jsou uvedeny na webových stránkách ZDE.

Fakulta informačních technologií ČVUT je nejmladší fakultou podobného zaměření v Česku a zároveň nejmladší fakultou ČVUT v Praze, kde působí od roku 2009. Zaměřuje se na nejmodernější oblasti informatiky a informačních technologií. Nabízí moderní bakalářský, magisterský a doktorský studijní program Informatika. Velký zájem uchazečů o studium umožňuje dynamický rozvoj a výběrovost. Více informací najdete ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií). Studuje na něm přes 18 000 studentů. Pro akademický rok 2018/19 nabízí ČVUT svým studentům 169 studijních programů a v rámci nich 480 studijních oborů. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2018 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4500 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 101. – 150. místě, v oblasti „Mechanical, Aeronautical and Manuf. Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201. – 250. místě, v oblasti „Electrical and Electronic Engineering“ na 201. – 250. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture/Built Environment“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 220. místě. V celkovém hodnocení university je ČVUT na 491. – 500. příčce v meziročním srovnání a je tak stále nejlepší tuzemskou technickou univerzitou. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…