ČVUT nabízí nový bakalářský studijní program pro studium při zaměstnání

02.08.2016 7:34

Od 1. srpna se mohou zájemci o kombinovanou formu bakalářského studia hlásit do nově akreditovaného programu Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze: Elektrotechnika, elektronika a komunikační technika. Program je zaměřený na vysokoškolské vzdělávání odborníků z praxe.

ČVUT nabízí nový bakalářský studijní program pro studium při zaměstnání
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Koncept studijního programu vychází z dlouhodobých zkušeností vzdělávání na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze a z poptávky průmyslových partnerů fakulty.

Ti stále častěji poukazují na nedostatek kvalifikovaných odborníků na tuzemském pracovním trhu. Z tohoto důvodu byl akreditovaný nový studijní program, který má poskytovat vyvážené základní teoretické a praktické znalosti v oblastech elektroniky, telekomunikací, sdělovací a audiovizuální techniky a silnoproudé elektrotechniky v kombinaci s ekonomicko-manažerskými znalostmi.

Garant programu, prof. Miroslav Husák, o studiu říká: „Chtěli bychom vychovat novou generaci odborníků, kteří se uplatní při vývoji, výrobě, provozu, údržbě technologií, budou schopni řídit sofistikované výrobní procesy, implementovat nové materiály a respektovat stále rostoucí požadavky na ekologické parametry procesů a výrobků.“ A dodává: „Na tvorbě programu se podíleli odborníci z oblasti elektrotechniky, elektroniky a komunikační techniky naší fakulty s cílem nabídky komplexního elektrotechnického vzdělání. Výuka bude zajišťována formou celodenních bloků, konajících se jednou za dva týdny, pro odborné předměty budou připraveny audiovizuální materiály usnadňující vlastní studium a efektivnější vnímání odborných znalostí.“

Další informace o programu Elektrotechnika, elektronika a komunikační technika naleznete na webové stránce zde.

Na Fakultu elektrotechnickou ČVUT v Praze se do 2. září lze také hlásit k prezenčnímu studiu v programech Elektrotechnika, energetika a management, Elektronika a komunikace, Otevřená informatika, Otevřené elektronické systémy a Softwarové inženýrství a technologie (bakalářský program též v kombinované formě). Více informací naleznete na zde.

Pro zájemce o studium i pro již zapsané studenty připravila fakulta výukové a seznamovací kurzy. Podrobnější informace jsou k dispozici na stránce zde.

Velice oblíbený se také stal videokurz matematiky na fakultním kanále YouTube.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 119 studijních programů a v rámci nich 442 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2015 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 451 – 460. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…