ČVUT rozšiřuje spolupráci se společností Porsche Engineering Services

04.05.2017 8:35

Během včerejšího slavnostního setkání podepsali rektor Českého vysokého učení technického v Praze prof. Petr Konvalinka, doc. Miloš Polášek, jednatel společnosti Porsche Engineering Services, s.r.o., a Dipl. Ing. Dirk Lappe, předseda představenstva společnosti Porsche Engineering Services, s.r.o., rámcovou smlouvu o spolupráci. Jejím hlavním cílem je participace na společných výzkumných projektech, podpora univerzitních laboratoři a zajištění odborných přednášek pro studenty.

ČVUT rozšiřuje spolupráci se společností Porsche Engineering Services
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Dlouhodobá spolupráce se silnými partnery z praxe je jedním ze strategických cílů ČVUT v Praze. Zajištěním odborné kooperace se zástupci z praxe chce univerzita lépe připravovat své posluchače na přechod do budoucího zaměstnání, tak chce i rozvíjet výzkumný potenciál školy.

Prof. Petr Konvalinka, rektor ČVUT v Praze, k nově uzavřené smlouvě říká: „Se společností Porsche Engineering Services spolupracují naše fakulty již dlouho. Nyní jsme dospěli k bodu, kdy můžeme kooperovat napříč celou univerzitou. Studenti ČVUT tak budou moci ve svých závěrečných pracích například zpracovávat aktuální témata z průmyslové praxe, a to pod dohledem konzultantů z oboru.“

Součástí dohody je také možnost pořádání přednášek pro studenty. Ty se obvykle těší velikému zájmu. "Jsme velmi potěšeni, že obnovíme důležitou spolupráci s ČVUT," uvedl během podpisu Dirk Lappe, ředitel Porsche Engineering a předseda představenstva společnosti Porsche Engineering Prague. "Díky partnerství s různými pracovišti a fakultami univerzity jsme dokázali v posledních šestnácti letech přenést nejnovější výsledky výzkumu do praxe."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…