ČVUT v Praze je partnerem Týdne podnikání ČR 2016

09.11.2016 9:46

Ve dnech 14. – 20. listopadu bude v České republice probíhat událost věnovaná podpoře podnikání, která se paralelně koná v dalších 160 zemích světa.

ČVUT v Praze je partnerem Týdne podnikání ČR 2016
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Cílem akce je oslavit podnikání a podnikatele, pomoci jim k dalšímu rozvoji, motivovat k podnikání další lidi a přispět tak k růstu globální ekonomiky. Hlavním bodem celého týdne bude celodenní summit Týdne podnikání, který se uskuteční 15. listopadu v Praze od 10.00 až do pozdních 22.00 hodin ve Slovanském domě v Praze. Zahájí jej velvyslanec USA Andrew Schapiro, velvyslankyně Velké Británie Jan Thompson a rektor ČVUT v Praze Petr Konvalinka.

Pro návštěvníky Týdne podnikání jsou připraveny inspirativní workshopy a odborné veletrhy. V rámci veletrhu se bude také prezentovat podnikatelský inkubátor ČVUT InQbay, který nabízí své služby v oblasti podnikatelských aktivit studentům, vývojářům a výzkumníkům s podnikatelským duchem, ambicemi a odhodláním realizovat své sny a inovativní projekty. Pomocí rozsáhlé sítě partnerů, mentorů a profesionálů z podnikatelské sféry pomáhá InQbay v počáteční fázi jejich podnikatelského úsilí. Dále pak odborníci na transfer technologií z Odboru pro řízení projektů a transfer technologií ČVUT budou na místě připraveni vysvětlit zájemcům principy ochrany duševního vlastnictví (patenty, užitné vzory, průmyslové vzory, ochranné známky) a nabídnout své služby od první konzultace přes podání přihlášky až po přidělení patentové či jiné ochranné listiny.

„Chceme naše studenty vychovávat nejen k tomu, aby se stali dobrými zaměstnanci českých a mezinárodních firem, ale rádi bychom v nich vzbudili podnikatelského ducha. Prostřednictvím inkubátoru ČVUT podporujeme budoucí podnikatele a inovátory. Partnerství Týdne podnikání 2016 je proto dalším logickým krokem,“ řekl rektor ČVUT v Praze Petr Konvalinka.

Součástí programu je také konference na téma volby správné strategie pro dynamický firemní růst. Na závěr summitu proběhne slavnostní souboj nejlepších českých startupů s názvem Get in the Ring. Tato největší soutěž pro startupy na světě proběhne letos poprvé v ČR a vítěz bude poslán do světového finále. Mezi přihlášenými je i startup MOB-Bars s.r.o., který vzešel z inkubátoru ČVUT InQbay (http://mob-bars.com/).

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 123 studijních programů a v rámci nich 464 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2016 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 501 – 550. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 201. - 250. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. - 200.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…