ČVUT v Praze pořádá mezinárodní konferenci o inovacích pro udržitelnou budoucnost

15.06.2016 9:40

Ve dnech 22. až 24. června, pravidelně od 8.00 do 17.30 hodin, pořádá Fakulta stavební a Univerzitní centrum energeticky efektivních budov Českého vysokého učení technického v Praze mezinárodní konferenci na téma inovace pro udržitelnou budoucnost. Na konferenci je přihlášeno 213 příspěvků napsaných 502 autory ze 41 zemí.

ČVUT v Praze pořádá mezinárodní konferenci o inovacích  pro udržitelnou budoucnost
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Cílem konference Central Europe towards Sustainable Building 2016 (CESB16) je prezentovat současné dění v oblasti udržitelných výstaveb ve střední Evropě a zároveň přinést v tomto regionu nové nápady a mezinárodní zkušenosti pro další rozvoj.

Konference je organizována pod záštitou čtyř mezinárodních organizací International Council for Research and Innovation in Building and Construction (CIB), International Initiative for a Sustainable Built Environment (iiSBE), Sustainable Buildings and Climate Initative (UNEP-SBCI) a International Federation of Consulting Engineers (FIDIC) a je součástí série „Sustainable Built Environment“, která bude zakončena celosvětovou konferencí SBE17 v Hongkongu.

CESB16 uvítá pět významných osobností, které přijaly nabídku stát se hlavními řečníky. Jedná se o:

  • Ludwiga Rongena - prof. Dipl.-Ing., Architect and Urban Planner BDA, Certified Passive House Designer, Passive House Certifier,

  • Keese Christianse - partner of KCAP Architects & Planners, Chair of Architecture and Urban Design at ETH Zurich and Program leader of Future Cities Laboratory (FCL) Singapore,

  • Axela Föhla - ICOMOS/UNESCO specialist for the Industrial Heritage,

  • Raymonda Y. Cole - professor and past-Director of the School of Architecture and Landscape Architecture at the University of British Columbia and the Academic Director of UBC’s Centre for Interactive Research on Sustainability,

  • Bohumila Kasala - director of the Fraunhofer Institute for Wood Research, Wilhelm-Klauditz-Institut, WKI with locations in Braunschweig, Hanover and Wolfsburg.  

Hlavními tématy konference CESB16 jsou následující: trvale udržitelná renovace stávajících staveb, regenerace průmyslového dědictví, trvale udržitelný urbanistický rozvoj, proces návrhu staveb, materiály a technologie pro trvale udržitelné budovy, nástroje a vyhodnocovací metody pro podporu rozhodování, trvale udržitelné stavby ve výzkumu a vzdělávání.

Součástí konference je technická výstava, která je připravena po dobu konání CESB16 za účelem prezentace nových technologií, materiálů, produktů a služeb dodávaných společnostmi, které působí v oblasti trvale udržitelných staveb. Tato výstava bude umístěna v hlavním atriu Fakulty stavební ČVUT (Thákurova 7, Praha 6).

„Jsme velmi nadšení kvalitou více než dvěstědvacet vědeckých příspěvků, které budou prezentovány na konferenci Central Europe towards Sustainable Building. Velké množství registrovaných delegátů nám umožní široce sdílet výsledky posledních výzkumů, což napomůže k dosažení našich cílů v oblasti zlepšování trvalé udržitelnosti urbanistického prostředí“, řekl Ing. Antonín Lupíšek, Ph.D., vedoucí organizačního týmu konference CESB16.

Pro více informací, programu a registraci na konferenci navštivte www.cesb.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…