CZECHOSLOVAK GROUP a TATRA TRUCKS se představily na největším evropském obranném veletrhu Eurosatory 2016

24.06.2016 16:47

Ve dnech 13. – 17. června se v Paříži uskutečnil prestižní mezinárodní veletrh vojenské techniky Eurosatory 2016. Své produkty tam vystavovala více než tisícovka výrobců i prodejců speciální techniky z pěti desítek zemí a nechyběly mezi nimi ani společnost TATRA TRUCKS a holding CZECHOSLOVAK GROUP, kteří jsou tradičními účastníky na tomto veletrhu.

CZECHOSLOVAK GROUP a TATRA TRUCKS se představily na největším evropském obranném veletrhu Eurosatory 2016
Foto: Tatra.cz
Popisek: Tatra - armádní vozidlo.

Zbrojní veletrh Eurosatory se řadí svým významem i rozsahem k největším na světě, a je určen především pro odbornou veřejnost. Koná se jednou za dva roky a letos  jej navštívilo na 213 oficiálních delegací z 94 zemí, mezi nimi bylo například i 13 ministrů obrany. Vedle toho se akreditovalo 1018 novinářů a celková bilance veletrhu činí 57 018 návštěvníků. Na Eurosatory už tradičně vystavují renomované společnosti zabývající se vývojem a výrobou obranných technologií z technologicky nejvyspělejších zemí, jako jsou USA, Velká Británie, Německo, Francie, Rusko a další. Letos se na Eurosatory prezentovalo 1572 vystavovatelů z 56 zemí na ploše 175 tisíc m2, mezi nimi nechyběly ani společnost TATRA TRUCKS a holding CZECHOSLOVAK GROUP (CSG), přední čeští producenti obranné techniky.

Kopřivnická společnost TATRA TRUCKS na veletrhu Eurosatory 2016 představila v premiéře zcela novou pojízdnou pancéřovanou dílnu na podvozku TATRA FORCE 8x8 s novou pětimístnou kabinou se zvýšenou balistickou a protiminovou ochrannou a čtyřnápravové vozidlo TATRA FORCE s novou čtyřdveřovou standardní kabinou.  V expozici byla k vidění i kabina s balistickou a protiminovou ochranou, která úspěšně prošla náročnými zátěžovými testy. „Ochrana posádky logistických a podpůrných vozidel se pro většinu uživatelů stává stále důležitější a my dnes disponujeme provedením kabiny v několika verzích – od běžné kabiny pro posádku dvou až čtyřčlennou, přes kabiny s dodatečnou balistickou ochranou pro 2 až 4 osoby, až po nejmodernější kabiny s vysokým stupněm balistické a protiminové ochrany dle STANAG 4569, a to pro posádku o dvou až pěti lidech,“ uvádí Karel Ritschel, ředitel obranných programů společnosti TATRA TRUCKS.

Holding CSG na Eurosatory reprezentovaly firmy EXCALIBUR ARMY, RETIA, MSM Group a ZVS. V expozici EXCALIBUR ARMY byl k vidění například raketomet RM-70 M1, RETIA představila přenosný detektor ReTWis určený k lokalizaci osob skrytých například za zdmi nebo uvězněných pod troskami. Slovenské společnosti MSM Group a ZVS vystavovaly širokou škálu munice a moderních ručních zbraní. Jednalo se zejména o velkorážovou dělostřeleckou munici, ale i středo a malorážovou pro ruční zbraně.

Expozice společnosti TATRA TRUCKS a holdingu CSG byly z českých vystavovatelů nejrozsáhlejší i nejvíce navštěvované a těšily se po celý průběh veletrhu velkému zájmu odborníků, novinářů a významných hostů z celého světa. Zástupci obou firem během veletrhu navázali četné obchodní kontakty, jež jsou příslibem pro významné zakázky do budoucna.

O TATRA TRUCKS a.s.

Akciová společnost TATRA TRUCKS převzala v roce 2013 světoznámou kopřivnickou automobilku a po změně vlastnické struktury prošla úspěšnou restrukturalizací. Kromě standardizovaných modelových řad vyrábí i speciální nákladní vozidla na míru požadavkům klienta. Osmdesát procent produkce automobilky je určeno k exportu. Ke konci roku 2015 zaměstnávala TATRA TRUCKS 900 kmenových zaměstnanců v mateřské společnosti a 610 ve dvou dceřiných společnostech zaměřených zejména na slévárenství a kovárenství. Na konci roku 2014 byl zahájen prodej nové generace vozů TATRA PHOENIX Euro 6. V roce 2015 společnost vyrobila 858 vozidel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…