ČZU: Jiří Balík opět zvolen rektorem České zemědělské univerzity

08.10.2013 12:12

Prof. Ing. Jiří Balík, CSc., z Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU byl dnes Akademickým senátem České zemědělské univerzity v Praze (ČZU) zvolen rektorem pro funkční období 2014–2018. Dvaatřicetičlenný senát na svém zasedání vybíral ze dvou kandidátů a zvolil dosavadního rektora ČZU.

ČZU: Jiří Balík opět zvolen rektorem České zemědělské univerzity
Foto: ČZU
Popisek: ČZU

Protikandidátem byl prof. Ing. Petr Sklenička, CSc., současný děkan Fakulty životního prostředí ČZU, který bezprostředně po zvolení znovuzvolenému rektorovi poblahopřál.

Jiří Balík se nového funkčního období rektora ČZU ujme po jmenování prezidentem republiky ke dni 1. února 2014. Ve své předvolební prezentaci se zaměřil především na další posílení vědecko-výzkumné činnosti univerzity a podporu vědeckých týmů, které dosahují excelentní výsledky.

Zvolený kandidát na rektora prof. Ing. Jiří Balík CSc., který letos oslaví šedesátiny, je rektorem ČZU od roku 2010. Před svým zvolením do této funkce byl prorektorem ČZU pro vědu a výzkum a též pro školní podniky a styk s odbornou veřejností. V roce 1978 absolvoval Agronomickou fakultu tehdejší Vysoké školy zemědělské v Praze, kde působil nejdříve jako odborný asistent, později jako zástupce a následně vedoucí Katedry agroenvironmentální chemie a výživy rostlin. V roce 2001 byl jmenován profesorem pro obor agrochemie a výživa rostlin. Je autorem více než stovky vědeckých prací citovaných ve Web of Science, jeho Hirschův index je 14.

Další informace o průběhu volby rektora ČZU jsou k dispozici na http://www.czu.cz/cs/?r=1816.

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství, lesnictví, ekologie, technologií a techniky, ale i s ekonomikou a řízením. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím včetně školních podniků umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu a zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…