ČZU uspěla v žebříčku GreenMetric Ranking

08.03.2016 19:07

Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU) se umístila celosvětově na 18. příčce v hodnocení univerzit ve vztahu k udržitelnému přístupu a péči o životní prostředí.

ČZU uspěla v žebříčku GreenMetric Ranking
Foto: ČZU
Popisek: ČZU

Důležitými kritérii hodnocení tohoto žebříčku je udržitelnost aktivit univerzity, strategie univerzity v oblasti odpadového hospodářství, ochrany a využívání vody a zeleně, využívání alternativních zdrojů energie, ale také se posuzuje výuka a prostředky vynaložené na výzkumné projekty v oblasti životního prostředí a související publikace.

Na prvních třech místech se umístily University of Nottingham, University of Connecticut, University of California. Do první dvacítky se prosadily také University of Oxford či ČZU blízká Universität für Bodenkultur Wien. Další univerzita z České republiky se umístila až ve čtvrté stovce.

„Výborné umístění ČZU v tomto specifickém mezinárodním rankingu odráží dlouhodobé zaměření naší univerzity na celou šíři problematiky tzv. life sciences a na uplatňování nejmodernějších trendů v praxi univerzity i školních podniků,“ říká rektor ČZU prof. Ing. Jiří Balík, CSc., dr. h. c.

Hodnoceno bylo celkem 406 univerzit z celého světa. Přípravu žebříčku od roku 2010 koordinuje Universitas Indonesia. GreenMetric je členem belgické International Ranked Expert Group na základě posouzení US News Ranking, HEEACT ranking Taiwan a IHEP Washington DC. GreenMetric je pravidelně citován na fóru UNESCO a také v mnoha odborných článcích v Evropě a v USA v souvislosti s globálními změnami klimatu.

Další info na http://greenmetric.ui.ac.id/overall-ranking-2015/

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství a lesnictví, ekologie a životního prostředí, technologií a techniky, ekonomie a managementu. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím, včetně školních podniků, umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu, včetně zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku. V roce 2015 ČZU po druhé uspěla v soutěži Českých 100 nejlepších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…