Call centrum pro nemocenské pojištění má nyní běžné telefonní číslo

10.05.2015 21:01

Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) umožnila lidem, aby mohli na call centrum pro nemocenské pojištění volat vytočením běžného telefonního čísla. Informační telefonní linka, která se specializuje na poradenství v oblasti dávek nemocenského pojištění, je dostupná nově na telefonním čísle 571 811 081.

Call centrum pro nemocenské pojištění má nyní běžné telefonní číslo
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

Telefonní spojení na call centrum s předvolbou „840“ je tzv. barevnou linkou a někteří operátoři na tato čísla nevztahují neomezené tarify volání či volné minuty nebo je dokonce zpoplatňují zvýšeným tarifem. A právě to vedlo ČSSZ ke změně. Nově zavedené číslo 571 811 081 má charakter běžného (geografického) čísla, což se v závislosti na sjednaných podmínkách s konkrétním operátorem klienta bude při jeho volání zohledňovat u neomezených tarifů či ve volných minutách.

Dosud platné telefonní číslo 840 406 040 zůstane v provozu, ČSSZ jej v dohledné době rušit nebude. Klienti si tedy mohou vybrat, na které telefonní číslo zavolají do call centra pro oblast nemocenského pojištění, aby jim odborný operátor poskytl poradenství a zodpověděl dotazy zejména z oblasti dávek vyplácených v případě nemoci či mateřství. Aktuálně jim je k dispozici 9 odborných operátorů a vedoucí call centra, tj. celkem 10 pracovníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…