Canon představuje fotoaparáty PowerShot G16 a PowerShot S120

22.08.2013 11:41

polečnost Canon rozšiřuje a inovuje modely PowerShot G16 a PowerShot S120 svou řadu fotoaparátů PowerShot. Oba nové přístroje dokazují bezkonkurenční odbornost společnosti Canon v oblasti zpracování obrazu a návrhu objektivů. Fotoaparáty byly zkonstruovány tak, aby v rámci řady pokročilých kompaktních modelů Canon nabídly další posun úrovně obrazové kvality a výkonu. Oba přístroje dosahují působivé rychlosti a vysoké reakční schopnosti.

Canon představuje fotoaparáty PowerShot G16 a PowerShot S120
Foto: Canon
Popisek: Canon

Srdcem obou modelů je nový obrazový procesor společnosti Canon DIGIC 6. Jde o výkonnou platformu, která umožňuje pořizování výjimečných snímků.

Vysoký výkon procesoru DIGIC 6 poskytuje uživatelům možnost rozšířit jejich fotografické spektrum činností a vytvářet ohromující fotografie v široké paletě situací. Řešení Canon HS Systému kombinuje procesor DIGIC 6 a vysoce citlivý 12,1megapixelový obrazový snímač CMOS (velikost 1/1.7). Společně vytvářejí fotografie se širokým dynamickým rozpětím, nízkým šumem a vysokou úrovní detailu. Děje se tak i za horších světelných podmínek, neboť citlivost snímačů lze nastavit až na hodnotu ISO 12 800.

Oba fotoaparáty, se zvýšenou rychlostí a výkonem, nabízejí superrychlé snímání a provozní vlastnosti. Například kontinuální pořizování snímků dosahuje rychlosti přibližně 9 snímků/si. Fotografové mohou také těžit z výrazně vylepšené rychlosti automatického ostření. Model PowerShot G16 je nyní o 41 procent rychlejší než jeho předchůdce PowerShot G15. Rychlost automatického ostření fotoaparátu PowerShot S120 překonává starší PowerShot S110 o 50 procent.

Přitom již modely G15 a S110 byly výrazně rychlejší než jejich předchůdci z řad G a S. 

PowerShot G16

Model PowerShot G16 disponuje objektivem s vysokou světelností (f/1.8-2.8), který byl navržen s pomocí vysoce refrakčních skel a unikátních materiálů pro jejich povrchovou úpravu. Objektiv zvládá zpracovat specifické vlnové délky světla na nanometrické úrovni. Pětinásobný optický zoom nabízí obrovskou univerzálnost použití. Hodnota clony při nejkratší ohniskové vzdálenosti 28 mm činí f/1.8, při maximální ohniskové vzdálenosti s hodnotou 140 mm jde o f/2.8.

Fotografové díky těmto parametrům získávají větší svobodu při pořizování snímků v horších světelných podmínkách. Využijí rychlé časy závěrky pro bleskové zachycení pohybu a to i v situaci, kdy pracují s plným rozsahem optického zoomu.

S řadou kompaktních fotoaparátů PowerShot G se pojí i řada specifických stylových a funkčních vlastností. Model G16 nabízí široké spektrum prvků manuálního ovládání a excelentní ovladatelnost pro každodenní použití. Přístroj je lehký a jeho robustní hliníkové tělo z něj činí ideální doplněk digitálních zrcadlovek. Byl navržen pro rychlé ovládání jednou rukou. Fotoaparát obsahuje dvouúrovňový ovládací prvek Control Dial, samostatné tlačítko Movie Button, přizpůsobitelná tlačítka Front Dial, Rear Dial a Shortcut. Uživatelé mohou přístroj mezi jednotlivými snímky ovládat rychle a jednoduše. Model G16 je zároveň prvním přístrojem z rodiny G, který disponuje bezdrátovým rozhraním Wi-Fi. 

Fotoaparáty řady Canon G představují atraktivní volbu pro pokročilé uživatele. Z výsledků průzkumu, který byl realizován na setkání Canon Professional Networkii, vyplynulo, že majitelé přístrojů řady G je z 83 % využívají pro osobní fotografii a 53 % pro profesionální účely. Tyto výsledky poukazují na důvěru, jíž profesionální fotografové k přístrojům řady G mají. Využívají je jako druhou kameru při své každodenní práci a současně pro pořizování drahocenných osobních momentek. 

PowerShot S120

Fotoaparát PowerShot S120 je prvním modelem řady S a světově nejtenčí přístroj, který disponuje objektivem f/1.8iii. Jde o objektiv s velmi širokým ohniskem 24 mm, světelností f/1.8 a pětinásobným optickým zoomem, jenž poskytuje vysokou flexibilitu pro pořizování snímků ve všech situacích. Objektiv díky širokému ohnisku, pětinásobnému zoomu a vynikající světelnosti poskytuje ostré výstupy, a to i ve špatných světelných podmínkách. Širokoúhlý záběr představuje ideální nástroj pro snímání rozsáhlých scén. Pětinásobný optický zoom zase umožňuje výrazně přiblížit fotografované objekty. Díky těmto vlastnostem může fotoaparát sloužit pro snímání širokého spektra situací.

Model S120 demonstruje perfektní rovnováhu mezi velikostí a vynikající obrazovou kvalitou. Mimo jiné nabízí mnoho manuálních ovládacích prvků v kompaktním a tenkém těle. Obrázky lze prostřednictvím rozhraní Wi-Fi sdílet přímo s přenosnými zařízeními a sociálními sítěmi. Důležitá nastavení mohou být upravována mnoha způsoby – samostatnými kontrolními tlačítky, dotykovým panelem s úhlopříčkou 7,5 cm, nebo otočným prvkem Lens Control Ring. Fotograf má vždy jistotu, že plně ovládá přístroj.

Kreativní flexibilita s manuální kontrolou

Oba modely nabízejí podobný rozsah ovládání a kontroly nad přístrojem, jakým disponují digitální zrcadlovky Canon EOS. Důležitá nastavení expozice lze provádět manuálně. Fotoaparáty také nabízejí snímání v různých poměrech stran a podporu formátu RAW pro maximálně kreativní kompozici a svobodu při zpracování a postprodukci.

Kreativitu fotografů povzbudí rovněž dva nově vyvinuté kreativní filtry – Hvězdy a Rozostření pozadí. Zdokonaleny byly i schopnosti režimu HDR. Filtr Star (Hvězda) pracuje s vysokou citlivostí ISO i za nočních světelných podmínek. Nabízí tři přednastavené režimy – Star Nightscape, Star Trails a Star Time-lapse movie. Díky nim mohou uživatelé pořizovat autentické snímky noční hvězdné oblohy. Režim rozostření pozadí rychle vytváří efekt malé hloubky ostrosti a zdůrazní hlavná předmět kompozice. Zdokonalený režim HDR nabízí svobodu při pořizování snímků z ruky .

Čistý obraz díky inteligentnímu stabilizátoru obrazu

Proslulá technologie stabilizátoru obrazu společnosti Canon čelí chvění fotoaparátu, potlačuje rozmazání fotografií a nestabilní záběry při natáčení videí. Inteligentní IS automatický snímá situaci a použije nejvhodnější režim stabilizátoru obrazu ze sedmi přednastavených variant. Oba modely jsou vybaveny pětiosým vylepšeným dynamickým režimem, který snižuje styl chvění valivého pohybu fotoaparátu, ke kterému obvykle dochází při natáčení videí v jedoucích vozidlech nebo při chůzi.

Zůstaňte připojeni

Oba modely disponují Wi-Fi konektivitou, díky které lze bezdrátově sdílet a nahrávat cenné vzpomínky na sociální sítě, pokud je k dispozici internetové připojení, nebo prostřednictvím přenosných zařízení, jako jsou chytré telefony a tablety. Fotoaparáty podporují také značení polohy pomocí GPS přes mobilní telefon a následné přidání lokalizačních údajů k fotografiím pomocí aplikace Canon pro chytré telefony nebo tablety. Nová funkce synchronizace obrazu je zárukou snadného ukládání snímků. Uživatelé si mohou vybrat a posílat obrázky přes Wi-Fi pomocí funkce Image Sync, která inteligentně určí nejlepší způsob zálohy dat, a to buď prostřednictvím on-line úložiště na clouduiv, nebo na registrovaném počítači. Synchronizace proběhne automaticky.

Ostrá a jasná Full HD videa

PowerShot G16 a PowerShot S120 podporují nahrávání Full HD videí (1920x1080) 60p se záznamem stereofonního zvuku – ideální pro natáčení kreativních a vysoce kvalitních videí. U obou objektivů lze používat optický zoom během nahrávání, zatímco funkce Tracking AF zajišťuje, aby obraz během natáčení zůstal jasný a ostrý. PowerShot G16 nabízí jemné a detailní zpracování videí a pokročilou technologii redukce šumu až 60p, pro natáčení skvělých videí i při obtížných světelných podmínkách. Uživatelé mohou zaostřit také manuálně před nahráváním videa, pomocí čehož mohou zacílit a zvýraznit oblasti s nejvyšším kontrastem pro dosažení naprosto přesného zaostření. Pro snadnější kompatibilitu s chytrými telefony a tablety zaznamenávají fotoaparáty PowerShor S120 a G16 videa ve formátu MP4, filmy se dají snadno překódovat přímo ve fotoaparátu. Pro rychlé a snadné sdílení videí lze zkomprimovat soubor s filmem až o 88%.

PowerShot G16 klíčové vlastnosti:

  • Světelný objektiv f/1,8-2,8, 28 mm, 5x zoom
  • HS systém: 12.1 MP CMOS, DIGIC 6
  • Inteligentní IS s 5ti osou stabilizací filmu
  • Superrychlá sekvence až 9,3 snímku za vteřinu
  • 7.5 cm (3.0”) LCD; optický hledáček
  • Přední otočný volič, plný manuál, RAW
  • Full HD (60fps)
  • Wi-Fi; GPS přes mobilní telefon
  • Režim Hvězdy
  • Široká nabídka příslušenství

PowerShot S120 klíčové vlastnosti:

  • 24 mm objektiv, f/1,8, 5x zoom
  • HS systém: 12.1 MP CMOS, DIGIC 6
  • Inteligentní IS s 5ti osou stabilizací filmu
  • Superrychlá sekvence: až 9.4 snímků za vteřinu
  • 7.5 cm (3.0") dotykový displej
  • Přední otočný volič, plný manuál, RAW
  • Full HD (60fps)
  • Wi-Fi; GPS přes mobilní telefon
  • Režim Hvězdy
  • Volitelně - vodotěsné pouzdro až do 40 m

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…