ČeSU: Odstartovalo hodnocení fakult a vyšších odborných škol

05.11.2013 9:09

Česká studentská unie (ČeSU), největší studentská síť v České republice, spouští třetí ročník hodnocení fakult a vyšších odborných škol s názvem Fakulta Roku 2013/2014 a VOŠka Roku 2013/2014. Projekt má poskytnout školám zpětnou vazbu od studentů, absolventů a nově i budoucích studentů.

ČeSU: Odstartovalo hodnocení fakult a vyšších odborných škol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Cílem hodnocení je sestavit žebříčky fakult, soukromých vysokých škol a vyšších odborných škol z pohledu studentů, absolventů a také studentů středních škol a srovnat je s ostatními školami a fakultami v České republice. Žebříčky mají sloužit jako studentský/absolventský ukazatel kvality škol a doplnit již existující odborné žebříčky.

„Obrovský zájem o hodnocení škol ať už ze strany studentů, absolventů, ale i škol nás stále motivuje v pokračování projektu, jehož třetí ročník právě začal,“ vysvětluje důvody Zuzana Věšínová, tajemnice České studentské unie, proč unie projekt realizuje a neustále vylepšuje.

„Vylepšením pro letošní ročník bude, že všem rektorům, děkanům a ředitelům pošleme výsledky za všechny tři roky, aby si je mohli porovnat a také se mohli zamyslet nad prostorem pro zlepšení,“ dodává Zuzana Věšínová.

Školy s unií souhlasí, že zpětná vazba je pro ně velmi důležitá a do hlasování se své studenty nebo absolventy snaží zapojit – chtějí slyšet jejich názor, který se může každý rok měnit podle toho, jak si škola vzala výsledky předešlého ročníku k srdci.

Hlasování probíhá na stránkách www.FakultaRoku.cz a www.VOSkaRoku.cz, kde jsou i žebříčky z uplynulých ročníků.

O České studentské unii (ČeSU)

Česká studentská unie (ČeSU) je největší studentskou sítí v České republice. Zastřešuje tisíce studentů a desítky studentských unií a organizací z vysokých škol různých směrů, od ekonomických a technických, po lékařské, právnické, zemědělské a další.

Tato studentská síť každoročně pořádá mnoho desítek aktivit s dopadem na stovky tisíc vysokoškoláků. Od provozování studentských médií a pořádání odborných přednášek až po studentské majálesy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…