Čeladnou o víkendu zaplnili festivaloví návštěvníci. Do areálu základní školy jich dorazily téměř čtyři a půl tisíce

31.07.2016 12:49

Čeladná o víkendu hostila festival Ladná Čeladná. Druhý ročník přinesl desítku koncertů a rozmanitý program pro děti, ve kterém nechyběla divadelní představení, filmové projekce, tvůrčí díly, čtení pohádek a další doprovodný program.

Čeladnou o víkendu zaplnili festivaloví návštěvníci. Do areálu základní školy jich dorazily téměř čtyři a půl tisíce
Foto: Čeladná
Popisek: Ladná Čeladná 2016.

Do areálu dorazilo v průběhu pátku a soboty bezmála 3 800 dospělých a 600 dětí. „Letošní návštěvnost nás těší. Zvlášť velkou radost máme z počtu nejmenších návštěvníků, kteří se v průběhu celého dne bavili jak v dětské zóně, tak na hlavní scéně, kde spolu s rodiči tancovali do večerních hodin. Letos jsme program dětské scény rozšířili a rodinám s dětmi poskytli takové zázemí, aby si akci mohli bez starosti vychutnat,“ uvedla mluvčí festivalu Michaela Vávrová.

Festival je od počátku koncipován jako rodinný, k čemuž přispívá místo, kde se akce koná. „Snažíme se dělat vše proto, ať je atmosféra na festivalu přátelská a pohodová. Areál nabízí dostatečný prostor pro setkávání s přáteli i odpočinek,“ doplnila Michaela Vávrová.

První den vystoupil populární písničkář Voxel, Bára Hrzánová s kapelou Condurango, Čankišou a brněnští Poletíme?. Program vygradoval očekávaným koncertem kapely Zrní, která byla jednoznačným headlinerem prvního dne. Mezi hvězdy druhého dne patřila kapela Lake Malawi, kterou v Čeladné přivítala početná fanouškovská základna a dále britští CC Smugglers, kteří z Anglie přivezli pestrou směsici folku, jazzu, swingu a blues. „CC Smugglers předvedli, že jsou koncertní kapela a stojí za to vidět ji naživo. Celou hodinu hráli naplno a svým entuziasmem strhli publikum, které je v Čeladné vřele přivítalo,“ uzavřela Michaela Vávrová.

Partneři festivalu:

obec Čeladná, Brose CZ spol. s.r.o, Hitrádio Orion, Polar televize Ostrava, s.r.o., Radegast, Kofola a.s., Nadace ČEZ, Moravskoslezský kraj, Kovotour Plus s.r.o., Čeladenka, Lesostavby Frýdek-Místek a.s., Beskydské rehabilitační centrum, Oriental.cz s.r.o., ADSLs, Outdoor energy, Čechymen, Filmy v Češtině, Informuji.cz.

Více informací o festivalu na:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…