Celní správa: Celníci likvidovali výherní automaty

24.11.2020 13:30

Čtrnáct kusů výherních automatů odvezli na konci uplynulého týdne ústečtí celníci do jedné z firem na Teplicku, kde byly pod jejich dohledem ručně rozebrány na jednotlivé komponenty a ekologicky zlikvidovány.

Celní správa: Celníci likvidovali výherní automaty
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci tyto přístroje zabrali na severu Čech při kontrolní činnosti zaměřené na dodržování zákona o hazardních hrách. Automaty, jejichž hodnota v době záchytu činila cca 1,25 milionu korun, byly provozovány bez příslušného povolení ministerstva financí.

Likvidace je posledním krokem v boji s nelegálním hazardem. Prvotní fází je zadržení veškerých hracích přístrojů, peněz a věcí, které k nelegální hře slouží, včetně uzavření nelegální herny. Další fází je rozhodnutí o propadnutí či zabrání věci a rozhodnutí o výši pokuty v rámci tzv. správního trestání. Poslední fází je vlastní likvidace hracích automatů, po nabytí právní moci rozhodnutí o propadnutí či zabrání věci.

Na území Ústeckého kraje provedli celníci od začátku působení zákona o hazardních hrách (od 1. ledna 2017) celkem 547 kontrol, porušení zákona zjistili ve 312 případech. Odhalili 60 nelegálních heren, v nichž zadrželi 235 kusů výherních hracích přístrojů (jak klasických, tak kvízomatů, internetových kiosků, rulet a stolů pro živou hru). Zajištěno bylo také 174.733 korun v hotovosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…