Celní správa: Celníci zabránili nelegální přepravě 95 tun odpadů

16.11.2019 16:27

Během celorepublikové akce PLAST odhalili ústečtí celníci ve svém regionu čtyři kamiony, plné nelegálního odpadu.

Celní správa: Celníci zabránili nelegální přepravě 95 tun odpadů
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídky mobilního dohledu monitorovaly komunikaci I/7 poblíž bývalého hraničního přechodu Hora sv. Šebestiána a zaměřovaly se na nelegální přeshraniční přepravu odpadů.

Během desetidenní kontrolní akce celníci zajistili čtyři nákladní vozidla převážející z Německa bezmála 95 tun odpadů. Převážně se jednalo o směsný odpad (směs plastu, papíru, textilu, pryže, skla), který byl deklarován jako čistý plast či pryž. Dva kamiony směřovaly do Polska, dva měly určenou vykládku v Čechách. Celníci vozidla odstavili.

Podněty o porušení právních předpisů při přepravě odpadů, byly předány pracovníkům České inspekci životního a Ministerstva životního prostředí České republiky, kteří jsou příslušní rozhodnout o tom, kde a jak odpad skončí.

Celní správa eviduje v posledních týdnech enormní nárůst nelegálních přeprav odpadů, věnuje této oblasti maximální pozornost a úzce spolupracuje s ostatními orgány státního dozoru. Výsledky celostátní akce „PLAST" ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.