Celní správa: Cigarety na půdě

31.10.2017 13:23

?Bystrost ostravských celníků pomohla odhalit rafinovaný úkryt, ve kterém čekalo na nové majitele téměř 73 000 kusů neznačených cigaret.

Celní správa: Cigarety na půdě
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celní správa ČR.

Pracovníci mobilního dohledu prováděli rutinní kontrolní činnost se zaměřením na skladování a prodej neznačených tabákových výrobků. Svou pozornost zaměřili na jednu bohumínskou prodejnu s textilním zbožím, obuví a hračkami. Na dotaz celníků, zda se na provozovně nachází neznačené tabákové výrobky, prodavač (cizinec z Vietnamu) odpověděl, že nikoliv.

Hlídka přistoupila k důkladné kontrole skladových i prodejních prostorů, kde neshledala žádná pochybení. V hledáčku jim ale uvízl strop prodejny, na kterém nebylo něco v pořádku. Strop byl snížen podhledy čtvercového tvaru. Struktura byla všude stejná, až na jedno místo.  Dva čtverce byly otočeny jinak a byla mezi nimi viditelná mezera. Celníci za pomocí žebříku prozkoumali podhledy. Ty byly umístěny na konstrukci, kdy některé se daly zvednout. Nad nimi se nacházel zateplený prostor, který skrýval velké plastové tašky. Celníci z mobilního dohledu napočítali 16 tašek a v nich 362 kartónů cigaret různých značek bez platné tabákové nálepky.

Prodavač tvrdit, že o neznačených cigaretách ani o úkrytu nic nevěděl, neměl ani povědomí, že se dá přes čtvercové podhledy dostat do půdních prostor. K tomuto zboží nebyly předloženy žádné doklady prokazující řádné zdanění.

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj tak svou činností zabránil daňovému úniku na spotřební dani ve výši 186 000 korun.

Zboží bylo zajištěno a umístěno do skladových prostor Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj. Případ je nadále v šetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…