Celní správa: Clo lze zaplatit kdykoli platební kartou

04.01.2019 18:30

Celní správa České republiky od 2. ledna umožňuje občanům provádět úhradu některých druhů daní platební kartou prostřednictvím platebního terminálu.

Celní správa: Clo lze zaplatit kdykoli platební kartou
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Novela daňového řádu, která je účinná od července minulého roku, zavedla jako jeden ze způsobu úhrad daní bezhotovostním převodem použití příkazu platební kartou. Tento způsob platby má svá specifika. U plateb platební kartou prostřednictvím platebního terminálu správce daně je dnem úhrady již den, kdy byla platba platební kartou provedena, nikoliv den, kdy je částka připsána na bankovní účet celního úřadu.

Celní správa má k dispozici sto dvacet platebních terminálů, které byly rozděleny mezi patnáct celních úřadů. Terminály budou umístěny na pokladnách celních úřadů a budou je mít k dispozici rovněž vybraní pracovníci celních úřadů při výkonu služby mimo sídlo celního úřadu. Platby na pokladně celního úřadu budou umožněny pouze v pracovní době celního úřadu zveřejněné na úřední desce. Příslušný pracovník celního úřadu může úhradu prostřednictvím platební karty odmítnout z technických důvodů (např. při poruše platebního terminálu) nebo z jiných závažných důvodů (např. při podezření ze zneužití platební karty).

Terminály jsou zapůjčeny od poskytovatele bankovních služeb. Poplatky za zapůjčení, náklady na spotřební materiál, údržbu, opravy, atd. jsou součástí transakčních poplatků, které budou hrazeny z prostředků celní správy.

Na jednom platebním terminálu je povoleno v jeden den přijmout platby od jednoho subjektu na jeden druh příjmů v maximální souhrnné výši 100 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…