Celní správa: Další pokus o nelegální přechod státní hranice

30.10.2020 21:20

Tři cizince neznámého původu zadrželi jihomoravští celníci nedaleko státní hranice se Slovenskem.

Celní správa: Další pokus o nelegální přechod státní hranice
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V úterý krátce po poledni se hlídka „mýtařů" po obědové přestávce chystala vyjet z pracoviště u Lanžhota opět na kontrolu vozidel na zpoplatněných komunikacích. V tu chvíli si všimla, že v dálce na polní cestě se pohybují nějaké osoby. Vzhledem k tomu, že zde již několikrát byli zadržení nelegální běženci, rozhodli se tyto osoby zkontrolovat.

V okamžiku, kdy je osoby spatřily, daly se na útěk. Mýtařům proto vyjeli na pomoc ještě kolegové z mobilního dohledu se psovodem. V dané oblasti je poměrně hustá síť stezek a cest, a proto bylo nutné zajistit postup z několika směrů. Nakonec byli tři muži zadrženi při pokusu vylézt na dálniční most přes říčku Kyjovku a převezeni na pracoviště celního úřadu.

Nikdo z nich neměl u sebe doklad totožnosti a nebylo možné zjistit jejich původ. Jeden z mužů byl schopen částečně komunikovat v angličtině. Muži byli prochladlí, měli hlad a žízeň, a tak jim celníci dle momentálních možností poskytli alespoň základní občerstvení. Vzhledem k nepříslušnosti celní správy se na místo posléze dostavila hlídka Policie ČR a muže převzala k dalšímu šetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…