Celní správa: Gang ukrajinských pašeráků cigaret dopaden

02.06.2015 20:15

Pražští celníci ve spolupráci s Policií ČR (odborem hospodářské kriminality Praha I.) v minulém měsíci ukončili operaci s krycím názvem XANH, která byla zaměřená proti distributorům nelegálně dovážených cigaret.

Celní správa:  Gang ukrajinských pašeráků cigaret dopaden
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V rámci závěrečné realizace bylo zadrženo šest osob z Ukrajiny, které organizovaly dovoz a následnou distribuci neznačených cigaret do České republiky. Během domovních prohlídek, v meziskladu a v osobních vozidlech celníci objevili 857.640 kusů cigaret. Mimo to bylo dále zajištěno i 40.000 EUR v hotovosti a pět vozidel, které sloužily pašerákům k přepravě kontrabandu. Výše možného úniku na spotřební dani byla prozatím vyčíslena na dva miliony korun.

Celá skupina pracovala vysoce konspirativním způsobem, přičemž role jednotlivých členů gangu byly striktně rozděleny. Hlavní organizátoři zajišťovali dovoz a následný prodej cigaret, řidiči prováděli samotný transport s kontrabandem a nechyběly zde ani osoby, které zajišťovaly tzv. „hladký průjezd“ kurýrních vozidel, aby se vyhnuly hlídkám celní správy a policie.

S akcí XANH úzce souvisela samostatná akce Generálního ředitelství cel s krycím názvem DENTAL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…