Celní správa: Kontroly mýtného se vrací na silnice

02.05.2020 10:24

Jednou z mnoha kompetencí Celní správy České republiky je i kontrola elektronického mýtného (kontrola výkonového zpoplatnění) a kontrola dálničních kupónů. Tuto činnost vykonávají celníci nepřetržitě již od roku 2007.

Celní správa: Kontroly mýtného se vrací na silnice
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Kontrolu mýtného provádí u nákladních vozidel nad 3,5 tuny při průjezdech po tzv. zpoplatněných úsecích na zpoplatněných komunikacích a kontrolu vylepení platných dálničních nálepek na čelním skle u vozidel do 3,5 tuny.

Ve čtvrtek 12. 3. Česká republika vyhlásila nouzový stav z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru (označený jako SARS CoV-2) na území České republiky.

Celní správa České republiky byla využita k plnění úkolů Policie České republiky, a to ve vztahu k posílení bezpečnostních opatření na státních hranicích v souvislosti se současným stavem.

I ostravští celníci z odboru Dohledu, v době ochrany hranice, zaměřili svou činnost především na kontrolu dokladů a povolení u osob překračujících hranici a od 16. 3. nastoupili zpět na hraniční přechody s Polskou a Slovenskou republikou. Hlídky slouží ve 14 a 16hodinových směnách (ranní a noční) a při kontrolách aktivně spolupracují s Armádou České republiky a Policií České republiky.

Život v naší zemi se pomalu začíná vracet do starých kolejí, a stejně tak se i činnosti oddělení výkonového zpoplatnění začleňují do normálu. Od pátku 1. 5. se opět budou po zpoplatněných komunikacích pohybovat dobře známá vozidla s nápisem Celní správa a budou kontrolovat úhradu mýtného i vylepení dálničních nálepek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…