Celní správa: Kontroly na tržnicích a další zadržené zboží

15.08.2020 17:53

Odbor Dohledu Celního úřadu pro Plzeňský kraj v době prázdninových měsíců zaměřuje svoji kontrolní činnost na příhraniční tržnice svého regionu. Po znovuotevření tržnic opět dochází k nárůstu výskytu padělaného zboží. Na folmavské tržnici a tržnici ve Svaté Kateřině zadrželi celníci téměř 3000 kusů zboží, porušujícího práva duševního vlastnictví.

Celní správa: Kontroly na tržnicích a další zadržené zboží
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Kromě nabízeného zboží ve stáncích zjistili plzeňští celníci na obou tržnicích i prodejní sklad. Zboží z těchto skladů bylo prodáváno pouze na základě poptávky a pouze pro vybrané, především zahraniční zákazníky.

Díky pozornosti celníků neuniklo ani vozidlo, které sjíždělo z dálnice D5 směrem k tržnici ve Svaté Kateřině a vezlo nové zásoby padělaného zboží určené k prodeji.

Ve všech případech se jednalo o zboží, které stánkaři nabízejí jako originály světoznámých značek, jako např. GUCCI, Louis Vuitton, MCM, Calvin Klein, Nike, Burberry a další.

Prodejem zadrženého padělaného zboží by majitelům ochranných známek vznikla škoda dosahující téměř šest milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…