Celní správa: Namísto rezervního kola převážel pytle s marihuanou

13.09.2017 10:34

Královéhradečtí celníci zastavili při namátkové celní kontrole na Náchodsku muže s pytli napěchovanými marihuanou. Za jejich převoz z Čech do Polska si měl údajně vydělat pět tisíc korun.

Celní správa: Namísto rezervního kola převážel pytle s marihuanou
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V minulých dnech uvízl v síti celníků v obci Otovice čtyřiačtyřicetiletý Polák. Na standardně pokládaný dotaz kontrolující hlídky, zda veze nějaké zboží, lihoviny, cigarety či tabák, léčiva nebo omamné a psychotropní látky, odpověděl záporně. Při prohlídce zavazadlového prostoru osobního automobilu v místě určeném pro rezervní kolo však celníci našli tři černé igelitové pytle a v nich menší vakuově zabalené pytlíky se sušenou rostlinnou látkou, jež svojí konzistencí i specifickým aroma nápadně připomínala marihuanu. Tuto skutečnost potvrdil následnou výpovědí také sám řidič a doplnil, že ji měl převézt za úplatu pět tisíc korun ze sjednaného místa v České republice do Polska. Celkem 5650 gramů marihuany celníci zajistili a včetně muže eskortovali na Obvodní oddělení Policie České republiky v Broumově k dalším výslechům.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy mu hrozí trest odnětí svobody v délce dvou až deseti let nebo propadnutí majetku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …