Celní správa v Královéhradeckém kraji: Řidič pod vlivem drog ujíždel před celní hlídkou

02.11.2015 17:54

Dne 29. října v odpoledních hodinách nedaleko bývalého hraničního přechodu Královec celníci zaměřili svoji pozornost na osobní vozidlo tovární značky Škoda Octavia, české imatrikulace. Automobil s dvoučlennou českou osádkou nereagoval na světelné ani zvukové signály k zastavení a vysokou rychlostí ujížděl přes obec, během divoké jízdy stačil jeden z mužů vyhodit z okýnka batoh, ve kterém celníci následně objevili 648 tablet léku Acatar, který se zneužívá k výrobě pervitinu.

Celní správa v Královéhradeckém kraji: Řidič pod vlivem drog ujíždel před celní hlídkou
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celníci.

Vůz asi po dvou kilometrech rychlé jízdy za železničním přejezdem málem sjel do příkopu a to donutilo povedenou dvojici zastavit.        

Hlídka královéhradeckých celníků automobil sledovala a chtěla ho podrobit kontrole, jakmile toto osádka zjistila, začala zběsile ujíždět. Cestou ještě řidič vyhodil do příkopu látkový černý batoh, který ukrýval 54 balení léku Acatar. Celý incident viděla i náhodná svědkyně, která okamžitě přivolala hlídku Policie ČR.

Mezitím již vozidlo zastavilo a celníci zadrželi dva Čechy ve věku 24 a 23 let. Oba dva podezřelí chtěli z místa činu utéct, z těchto důvodů celníci přikročili k přiložení pout a to až do příjezdu Policie ČR. Celníci při důkladnější kontrole našli u řidiče i malé množství marihuany.  Policisté provedli u řidiče vozidla orientační zkoušku na drogy, která byla pozitivní na pervitin. Oba dva muže si Policie ČR převzala.  Celníci léky zajistili a případ dále prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za který hrozí trest odnětí svobody v délce jednoho až pěti let nebo peněžitý trest.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …