Celní úřad Ruzyně zadržel 40 kg tabáku do vodní dýmky

05.03.2015 8:26

Tento týden odhalili celníci na letišti Václava Havla v Praze Ruzyni ve dvou příručních zavazadlech velké množství tabáku do vodní dýmky, které dovážel 21 letý cizinec cestující na pravidelné lince Baku - Praha.

Celní úřad Ruzyně zadržel 40 kg tabáku do vodní dýmky
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci objevili kontraband při běžné kontrole zavazadel cestujících. Pašerákova zavazadla nejprve podrobili kontrole rentgenem. Zájem celníků vzbudilo velké množství podezřelých předmětů, které byly v útrobách dvou látkových tašek. Při vlastní fyzické kontrole zavazadel nalezli 40 kusů obchodního balení tabáku do vodní dýmky různých příchutí, které nebyly označeny českou tabákovou nálepkou.

Celkem bylo nalezeno 40 kg tabáku do vodní dýmky. Únik na cle a daních, který teď budou celníci po muži vymáhat, vyčíslili na více než 94 tisíc korun.

Cizinec byl předán Policii ČR s návrhem na sdělení obvinění pro podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné platby.   

V poslední době řešili celníci na Letišti Václava Havla dva obdobné případy, kdy se cizinci snažili provést několik desítek kartónů cigaret, které nebyly rovněž označeny českou tabákovou nálepkou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …