Celníci budou v brněnské spalovně likvidovat miliony cigaret a tuny tabáku

08.08.2016 15:53

Neznačené tabákové výrobky i jejich padělky, jež byly organizovanou mezinárodní skupinou nezákonně dováženy a i vyráběny na území České republiky, budou pod celním dohledem postupně likvidovány od 9. srpna v brněnské spalovně. Týká se to obrovského množství - 118 milionů cigaret a 180 tun surového tabáku.

Celníci budou v brněnské spalovně likvidovat miliony cigaret a tuny tabáku
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Likvidované tabákové výrobky pocházejí z dokončených pátracích akcí s krycími názvy ZOOM, ASTOR, BALVAN a COOL, jež celní správa zaměřila proti jejich nelegálním výrobcům, dovozcům a obchodníkům.

Případy byly rozkrývány postupně, a to od roku 2007, přičemž až v současné době bylo soudně rozhodnuto o zničení tohoto zajištěného zboží. Kdyby došlo v současné době k uvolnění těchto výrobků podléhajících spotřební dani na trh, pak by únik byl ve výši více než tři čtvrtě miliardy korun. Úniky na spotřební dani, DPH a cle byly vyšetřovateli vyčísleny na bezmála 300 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…