Celníci odhalí pamětní desku Alfonse Kavalce

19.10.2016 10:12

Zástupci Celní správy a Finanční správy odhalí ve čtvrtek 20. října pamětní desku Alfonse Kavalce - přednosty bruntálského důchodkového úřadu, jenž byl za druhé světové války popraven nacisty za spolupráci s odbojovou organizací Obrana národa.

Celníci odhalí pamětní desku Alfonse Kavalce
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Alfons Kavalec se narodil v roce 1898 ve Václavovicích nedaleko Frýdku. Během nacistické okupace spolupracoval s jihomoravskou odbojářskou sítí Obrany národa, napomáhal ukrývat uprchlé válečné zajatce, materiálně i finančně podporoval rodiny zatčených i pozůstalých po českých vlastencích.

Z těchto důvodů byl po svém zatčení gestapem a několika měsících výslechů převezen z Protektorátu do Berlína a 20. října 1942 popraven gilotinou.

Jeho životní příběh v loňském roce obsáhle zpracovala redakce CLO-DOUANE, služebního měsíčníku Celní správy ČR, dostupného ve všech státních knihovnách.

Datum a čas ceremoniálu:  20. 10. 2016 ve 13:00 hod.

Místo: průčelí budovy Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj, územního pracoviště v Bruntále

Slavnostního aktu se zúčastní: náměstkyně ministra financí Alena Schillerová, vedení Generálního ředitelství cel a Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj, vedení Generálního finančního ředitelství, Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj a územního pracoviště v Bruntálu, starosta města Bruntál, zástupci Klubu za starý Bruntál a obě žijící praneteře p. Kavalce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…