Celníci odhalili v Německu odcizený betonový míchač

12.09.2015 15:04

V Německu odcizený nákladní vůz na převoz betonových směsí odhalili ve středu večer na dálnici D1 pracovníci mobilního dohledu z Celního úřadu pro Kraj Vysočina.

Celníci odhalili v Německu odcizený betonový míchač
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celní správa ČR.

Hlídka celníků zastavila na 139. kilometru ve směru na Brno před 22. hodinou nákladní vozidlo francouzské imatrikulace s nástavbou na převoz betonových směsí. Litevský řidič kontrolorům sdělil, že veze zakoupené vozidlo z Německa do Polska a předložil fakturu na jeho nákup z 18. 2. 2015.

Při důkladném prověření nákladního vozu bylo zjištěno, že VIN kód uvedený na faktuře se sice shoduje s nalepeným štítkem na levých dveřích a se štítkem na schodech u spolujezdce, ale neshoduje se s kódem vyraženým na rámu vozidla. Operačním centrum Celní správy pak v evidenci zcizených vozidel dohledalo, že kontrolovaný betonový míchač byl předchozí den v dopoledních hodinách odcizen v Německu. O další úkony se už postarali přivolaní policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…